Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadi Montilivi där Girona gästas av Almeria. Ett nykomlingsmöte med ett klassiskt scenario - där ett starkt hemmalag ställs mot ett svagt bortalag. Girona har gjort en lysande säsong och parkerar i mitten av tabellen medan Almeria är snäppet sämre, på en femtonde plats. Då Girona har en stor hemmaplansfördel är sannolikheten stor att de tar en ny hemmaseger.

Med sex segrar, sex kryss och nio förluster kan tränaren Michel vara nöjda över resultaten med Girona. Dock är kontraktet långt ifrån säkrat - då det bara är fyra poäng ner till bottenzonen. Bakom sig har de en förlust borta mot Cadiz. Att återvända till Montilivi bör ge spelarna självförtroendet tillbaka, då det har blivit 18 poäng efter 11 hemmamatcher. Under den tiden har det blivit sex segrar. Anfallsstjärnan Cristhian Stuani, med 5 ligamål, är tillbaka efter avstängning.

Ihop med tabelljumbon Elche har Almeria det sämsta bortafacit. På tio bortamatcher har det blivit tre oavgjorda resultat. De övriga sju matcherna har förlorats. Inga segrar alls. Hemmaspelet har varit bra, även om det blev en förlust sist mot Real Betis. Almeria har därmed två raka nederlag. Tränaren Rubi brottas med problem i försvaret, som har underpresterat kraftigt under hela säsongen. Det är bara Elche som har släppt in fler mål.

Då Almeria har släppt in fem mål under de två senaste omgångar är risken stor att Girona också bryter ner dem. Jag tar en supertydlig ställning och lägger ett spel på att Girona tar samtliga poäng mot Almeria. En rak hemmaseger i matchen.

Speltips Girona - Almeria:
1. Odds 1.85 hos Lucky Sports .

---
Preliminär startelva - Girona:
Paulo Gazzaniga, Arnau Martinez, Santiago Bueno, Bernardo Espinosa, Miguel Gutierrez, Ivan Martin, Aleix Garcia, Oriol Romeu, Toni Villa, Cristhian Stuani & Valentin Castellanos.

Preliminär startelva - Almeria:
Fernando Martinez, Alejandro Pozo, Rodrigo Ely, Srdjan Babic, Sergio Akieme, Inigo Eguaras, Samu Costa, Gonzalo Melero, Francisco Portillo Soler, Luis Suarez & Adrian Embarba.
---

This is the stats tab
This is the post tip