Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadi Montilivi där nykomlingen Girona tar sig an Athletic Bilbao. Nedflyttningstippade Girona, som tog den sista biljetten från Segunda Division genom kvalspel, har som väntat hamnat i truppen. Det är bara tabelljumbon Elche som har färre poäng i tabellen. Trots att det blev en skrällpoäng mot mästarna Real Madrid sist är formen inte mycket att hänga i julgranen. Athletic Bilbao satsar på spel i Champions League nästa säsong och bör då gå segrandes ur denna enklare duell.

Hela 80 % av Gironas poäng har kommit på hemmaplan. Där är de stundtals starka och kan kriga till sig pinnar i tabellen. Dock har det bara blivit tre poäng på de sju senaste omgångar - med en hel del insläppta mål under tiden. Girona har misslyckats mot de sämre lagen. Att bara ta två poäng i matcher mot Osasuna, Almeria och Cadiz är bedrövligt. På Bernabeu hade Girona tur med VAR-granskning och lyckades resa hem med en poäng. Att lyckas upprepa bedriften blir tufft mot ett nytt starkt lag.

Tränaren Ernesto Valverde fick en drömstart med Bilbao, med fem segrar efter sju omgångar i ligaspelet. Därefter kom en formdipp och ett tufft spelschema, med bland annat FC Barcelona på Camp Nou. En reaktion kom direkt efter storförlusten då Villarreal slogs på San Mames sist. Inaki Williams nätade det enda målet efter en halvtimmes spel. Att få återvända och spela ute i Europa, för första gången på sex säsonger, står högst upp på önskelistan. Truppen är full av kvalitéspelare och kommer att utmana om Europaplatserna. De har bara två poäng upp till tabellfyran Real Betis.

Skador finns i båda lägren. Hos Girona är Samu Saiz, Borja Garcia, Ibrahima Kebe och Juanpe i sjukstugan. Gästerna har ett avbräck på lagkaptenen Iker Muniain. Dock är bröderna Williams i högform. Då Bilbao återigen är på vinnarstigen ska ett bottenlag som Girona besegras. Sannolikheten är betydligt större än vad marknaden antyder med sina odds - som är en bit över dubbla degen. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Athletic Bilbao tar alla tre poäng. En rak tvåa i matchen.

Speltips Girona - Athletic Bilbao:
2. Odds 2.10 hos Lucky Sports .

---
Preliminär startelva - Girona:
Paulo Gazzaniga, Miguel Gutierrez, David Lopez, Santiago Bueno, Martinez Arnau, Oriol Romeu, Valery Fernandez, Aleix Garcia, Yangel Herrera, Yan Couto & Valentin Castellanos.

Preliminär startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Oscar De Marcos, Yeray Alvarez, Inigo Martinez, Yuri Berchiche, Oihan Sancet, Mikel Vesga, Nicholas Williams, Raul Garcia, Alex Berenguer & Inaki Williams.
---

This is the stats tab
This is the post tip