Måndagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadi Montilivi där serieledarna Girona ställs mot Athletic Bilbao. Marknaden har Girona som en liten favorit till seger, efter den fantastiska och nästan overkliga säsongsöppningen. Dock har även Athletic Bilbao inlett piggt och bör enligt mig vara favoriten till seger. Mitt speltips landar på ett handikapp spel.

Att ta 34 poäng efter 13 omgångar säger det mesta. Hela 11 gånger har Girona gått segrandes ur dueller. Inför omgången har Girona 2 poäng fler än stormakten Real Madrid i tabellen. Den stora framgången för tränaren Michel är alla mål som laget har producerat. Hela 31 gånger har de lyckats hitta nätmaskorna. Innan landslagsuppehållet vändes ett underläge mot Rayo Vallecano till en seger. Ukrainaren Artem Dovbyk har stuckit ut med sina 7 ligamål.

Målskyttar finns det även i Ernesto Valverdes trupp. Gorka Guruzeta har 6 fullträffar medan Inaki Williams har stått för 5 ligamål. Bilbao intar en femte plats i tabellen, efter två imponerande segrar innan landslagssamligen. Villarreal besegrades på bortagräs med 3 - 2 innan hemmavinsten mot Celta Vigo skrevs till 4 - 3. Ovanligt för Bilbao att släppa in så många mål. Å andra sidan gör det inte så värst mycket när man samtidigt sprayar in mål.

Bryts Gironas svit?

I och med att Girona har haft mer än alla marginaler på sin sida kommer det att komma en formdipp, förr eller senare. Då truppen har Borja Garcia, Juan Carlos, Joel Roca, Ricard Artero och Toni Villa samt supertalangen Savio i sjukstuga har jag svårt att se dem som favoriter till seger över Bilbao. Bilbao har endast Yeray Alvarez på skadelistan.

Oddset på en rak bortaseger är på tok för högt, med tanke på vilken form Bilbao har visat upp. Dock finns det mer värde att lägga ett spel på en seger till Bilbao på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till Girona och vinst vid en rak bortaseger i matchen. Till en bit över dubbla pengar i odds.

Speltips Girona - Athletic Bilbao:
2 asian 0 (samma som Athletic Bilbao draw no bet) - odds 2.16 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip