Girona:

Högintressant toppmatch i La Liga när säsongens överraskning Girona, som är i delad tabelltopp med Real Madrid med imponerande 45 inspelade poäng på 18 matcher, tar emot tabelltrean Atlético Madrid. Girona har varit helt fenomenala under första halvan av säsongen och verkligen förtjänat sin tabellposition. Michels gäng har bara förlorat en ligamatch och har dessutom gjort flest mål av alla i La Liga.

Girona har inte spelat sedan man plockade en pinne i Sevilla den 21/12, via 1-1 borta mot Real Betis. Bortsett från hemmaförlusten mot Real Madrid i oktober – 0-3-förlusten som alltså är Gironas enda nederlag så här långt – har katalanerna stått sig bra mot precis alla lag man ställts inför, och tog bland annat en imponerande 4-2-seger i regionsderbyt mot Barcelona i december.

Det finns frågetecken för duktige Viktor Tsygankov och Yangel Herrera, samt Borja García, men i övrigt kommer Michel ställa ett starkt lag på benen. David López, Toni Villa, Artero, Joel och Jastin återfinns på skadelistan.

Atlético Madrid:

Höll ut och tog en välbehövlig trepoängare hemma mot Sevilla den 23/12, när Los Colchoneros vann med 1-0 trots Caglar Söyüncu utvisning i andra halvlek. Diego Simeones lag studsade därmed tillbaka efter en tung vecka där man föll med 0-2 borta mot Athletic Club i Bilbao, och därefter tappade 3-1 till 3-3 hemma mot Getafe i slutminuterna. Jag såg den sistnämnda matchen, där Atlético fick Stefan Savic utvisad i slutet av den första halvleken, men det var ändå anmärkningsvärt hur många chanser Getafe faktiskt skapade – där Mason Greenwood var en ständig plåga för Atléticoförsvaret.

Det är ändå inte ologiskt, och det är inte samma upplaga av Atlético så som vi lärt känna laget under Cholos ledning. Atlético gör fler mål – där både Antoine Griezmann och Álvaro Morata varit väldigt formstarka och målglada under hösten – men är också mer sårbart defensivt. Atlético har också haft det lite tufft på bortaplan, där man förlorat hälften av matcherna och bara står noterat för tre segrar.

Simeone blir av med avstängde Söyüncu här, men får tillbaka Stefan Savic och Mario Hermoso. Därutöver saknas Pablo Barrios och Thomas Lemar, och Reinildo har lämnat för afrikanska mästerskapen.

Öppet toppmöte

Det här känns som ett väldigt öppet toppmöte mellan två bra lag, vilket också återspeglas i oddsen som är mer eller mindre helt jämna. Atlético har inte fullt ut övertygat på bortaplan och möter ett lag fyllt av självförtroende efter den imponerande hösten. Girona kommer blåsa på som vanligt och vara Míchels stil trogen, vilket kan ge öppningar för firma Griezmann/Morata i omställningsspelet. Jag tar inte ställning här, men som vanligt när Girona är inblandat kan det bli målglatt – och Atlético är som sagt både mer potenta offensivt och defensivt sårbart än många tidigare Rojiblancosupplagor. Båda lagen gör mål & över 2.5 mål kan testas till 1,93 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip