Måndagens enda möte i den spanska La Liga äger rum på Estadi Montilivi där Girona tar emot ligatrean Celta Vigo. Båda lagen har inlett säsongen bra och kommer till mötet med varsin seger mot betydligt tuffare motståndare, så detta blir ingen lätt match att vinna - precis som marknaden också visar. Däremot anser marknaden att det är helt öppet huruvida matchen ska innehålla tre mål eller mindre och detta är jag inte enig om då båda lagen har visat sig vara starka i defensiven.

På de första tre ligamatcherna har Girona släppt in fyra mål. Samtliga kom i 1-4 förlusten hemma mot självaste Real Madrid. När ett lag möter just Real Madrid så brukar den matchen bli en egen historia, då det inte är ovanligt att Real Madrid krossar större lag än Girona med dessa siffror (detta gäller även Champions League). Förutom att ha spelat mot Real Madrid så har Girona i inledningen av säsongen spelat mållöst hemma mot Valladolid och kommer senast från en 1-0 vinst borta mot Villarreal. Offensiven lämnat mycket kvar att önska men defensivt är de riktigt starka, så Celta Vigo kommer att få problem igen att göra mål på Girona.

På de fem senaste inbördes matcherna har det endast blivit tre mål eller fler i ett av möten. Se historiken här:

La Liga: 27/2, 2018
Girona 1 - 0 Celta Vigo

La Liga: 29/9, 2017
Celta Vigo 3 - 3 Girona

La Liga 2: 28/1, 2012
Girona 0 - 1 Celta Vigo

La Liga 2: 27/10, 2011
Celta Vigo 2 - 0 Girona

La Liga 2: 25/10, 2011
Celta Vigo 2 - 0 Girona

Hatten av till Celta Vigo som har gjort mål i sina samtliga tre matcher hittills. De kommer till mötet efter att ha slagit Atletico Madrid senast med 2-0. Det är ett styrkebesked och det visar också hur svårt det är att göra mål på Celta Vigo. Ligaöppningen slutade 1-1 hemma mot Espanyol och därefter vann de borta mot Levande med 2-1. Borta mot Girona har Celta Vigo haft svårt att näta och detta är jag övertygad om kommer att bli fallet även i detta tuffa möte.

Eftersom de flesta av lagens tidigare möten har slutat med ett fåtal mål, samt att båda lagen kommer till mötet utan att ha släppt in något mål senast och dessutom är starka i defensiven ska det till väldigt mycket för att vi ska få se tre eller fler mål i matchen. Därmed finner jag ett stort värde i oddset 1.98 på att det blir under 2,5 mål i matchen. Spelet kan läggas hos 888sport , LeoVegas eller MrGreen .

---
Preliminär startelva Girona: Bono, Juanpe, Pedro Alcala, Bernardo Espinosa, Aday, Alex Granell, Pere Pons, Pedro Porro, Borja Garcia, Cristhian Stuani & Anthony Lozano.

Preliminär startelva Celta Vigo: Sergio Alvarez, Facundo Roncaglia, Gustavo Cabral, Nestor Araujo, Hugo Mallo, Stanislav Lobotka, Fran Beltran, Junior Alonso, Iago Aspas, Maxi Gomez & Pione Sisto.
---

This is the stats tab
This is the post tip