På Estadi Municipal de Montilivi avgörs returmötet i kvalet till La Liga där antingen hemmalaget Girona eller bortalaget Elche kommer att få en biljett till den högsta ligan, när matchen är slut. Motivationen är på topp hos de båda lagen, som kommer att ge allt, så klart. Det första mötet slutade mållöst på Estadio Martinez Valero i Elche, där det blev en jämn match. Detta talar emot Elche, då Girona är ett svagt bortalag. Fast på hemmaplan spelar Girona utmärkt och håller utan tvekan en La Liga klass.

Jag hade rekat Elche som vinnaren av den första matchen, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort. Mötet slutade mållöst, där det inte helt förvånansvärt blev en fysisk match med inte så värst många chanser. Det såg ut som om båda tränarna var nöjda med ett oavgjort resultat. Totalt blev det bara ett skott vardera på mål, från båda lagen. En av anledningar var också det usla gräset, där även de tekniskt begåvade spelarna hade stora bekymmer med att kontrollera bollen. Mötet saknade kvalité.

Den första halvleken bjöd knappt på någon målchans alls. Närmast var ändå Elche med ett skott från anfallaren Nino, som missade målet med bara några centimeter. Det andra halvlek bjöd inte heller på någon vidare underhållning. Gironas notoriska målskytt, Cristhian Stuani, som har gjort nästan hälften av lagets alla mål, hade punktmarkering av flera spelare under hela matchen. I stället klev andra spelare fram för Girona, men hade bekymmer med att träffa målet. Så mållöst var ett rättvist resultat.

Jag hade inte väntat mig något mer av Girona, som sliter på bortaplan, där de har varit usla under säsongen. Men på hemmaplan är Girona ett helt annat lag. De lyckades plocka flest poäng på hemmaplan efter tabellettan Huesca (bara en poäng mindre), där Girona vann 14 av sina 21 hemmamatcher och kammade hem 47 poäng under dessa möten. De fyra senaste hemmamatcherna i ligan vann Girona mot Numancia, Zaragoza, Almeria och Cadiz. I slutspelet vann Zaragoza 1 - 0 hemma mot Almeria igen.

Elche ska ha beröm att de under slutspelet inte har släppt in något mål på tre matcher som har spelats mot Girona och Zaragoza gånger två. Men i ett bortamöte mot Girona är det oerhört svårt att bara parkera bussen framför det egna målet och att klara av att inte förlora. Det spelet som Elche visade upp senast räcker inte till, då Girona i regel gör mål på hemmaplan och kommer att göra det mot Elche också. Så det blir ett spel på en rak etta i matchen och att Girona därmed tar den sista biljetten till La Liga.

Speltips Girona - Elche:
1 - odds 2.15 hos Unibet , Casumo & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Girona:
Asier Riesgo, Pablo Maffeo, Ignasi Miquel, Juanpe, Johan Mojica, Alex Granell, Gerard Gumbau, Aday, Borja Garcia, Samu Saiz & Cristhian Stuani.

Bekräftad startelva - Elche:
Edgar Badia, Gonzalo Verdu, Dani Calvo, Josema, Oscar Regano, Ivan Sanchez, Josan, Juan Cruz, Nino, Ramon Folch & Jonathas.
---

This is the stats tab
This is the post tip