Fredagsmatchen i den spanska andraligan hämtas från Estadi Montilivi där Girona tar emot Sporting Gijon. Det är två bra lag, som tidigare har spelat i högsta divisionen. På senare år har de dock hållit till i Segundan, där de har gjort bra ifrån sig. Efter tre omgångar har Girona tagit en seger, ett kryss och en förlust, där de varken har spottat in mål och inte heller läckt in mål bakåt. Inte heller Gijon, som har två segrar och ett kryss. Så detta väntas bli ett riktigt målsnålt möte mellan två lag som kan försvara sig.

Girona är en liten favorit till seger, eftersom de är så svåra att möta på hemmaplan. Förra säsongen avslutade de med fem raka hemmasegrar, där de bara förlorade fem av 21 hemmamatcher. Framåt blev det mål 22 gånger och bara 12 insläppta mål.Även denna säsong har de snittat ett mål framåt, efter att ha spelat 2 - 0 mot Amorebieta och sedan mållöst mot Las Palmas, som är ett stabilt lag i divisionen. Att Girona är svaga på bortaplan är en sak. Dock är de svårslagna på hemmagräs oavsett motstånd.

Gijon missade en slutspelsplats förra säsongen med bara två poäng. Det stora problemet låg i målskyttet då laget nätade 37 gånger på 42 omgångar. Försvaret skötte sig väl med 28 insläppta mål, vilket var minst i serien. Denna säsong har de börjat utmärkt. Det har blivit segrar över Burgos med 1 - 0 och Mirandes med 2 - 1, samt en mållös match mot Tenerife på bortaplan. Inför omgången ligger de på en tredje plats i tabellen med en fin form i ryggen. Gijon har fortsatt ett av de starkaste försvar.

Över/under linan är satt på 2 mål. Jag lägger ett spel på under 2 mål på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid exakt två mål i mötet. Det blir alltså en förlust vid tre mål eller fler och vinst vid mållöst eller ett mål totalt i matchen.

Speltips Girona - Gijon:
Under 2 mål - odds 1.83 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Girona:
Juan Carlos, Jairo, Bernardo, Juanpe, Arnau Martinez, Aleix Garcia, Ramon Terrats, Alejandro Baena, Cristhian Stuani, Samu Saiz & Gabri Martinez.

Preliminär startelva - Gijon:
Diego Marino, Guille Rosas, Jean-Sylvain Babin, Marc Valiente, Vasyl Kravets, Jose Gragera, Pedro Diaz, Aitor Garcia, Fran Villalba, Jose Luis Rodriguez & Uros Djurdjevic.
---

This is the stats tab
This is the post tip