I den andra omgången av den spanska cupen, Copa del Rey, tar Girona emot Lugo på Montilivi. Båda lagen håller till i den spanska andradivisionen, där Girona ligger på en åttonde plats med två poäng före tabellelvan Lugo. Båda lagen kommer till mötet från varsin mållös match i ligan, där båda lagen försvarade sig utmärkt medan offensiven lämnade en del i övrigt att önska. Girona är dock det större laget med en större bredd och bättre form, som ska ha en stor chans att slå ut Lugo ur cupen.

Ända sedan Girona blev degraderade från den spanska La Liga, den 19 maj 2019, har de jobbat stenhårt med att komma tillbaka igen. De har varit aktiva på värvningsfronten och ständigt förstärkt truppen. Försvarsmässigt är de riktigt starka, speciellt på hemmaplan, där laget bara har släppt in fem mål på tio hemmamatcher och inget insläppt mål i de fyra senaste.

Även Lugo är hemmastarka och tar mestadels av sina poäng på hemmaplan. På bortaplan är de betydligt svagare, där de har förlorat hälften av sina matcher och har en dålig form med tre förluster och två kryss på de fem senaste bortamatcher. Senaste bortamatchen slutade 0 - 1 mot Zaragoza, som ligger nästsist i tabellen. Så även Lugo har en måltorka i ligan för tillfället.

Girona är ett starkt cuplag som har skördat fina framgångar i den inhemska cupen. Den första omgången tog de sig förbi genom att slå Segoviana komfortabelt med 2 - 0. För Lugos det blev det en tuffare 2 - 1 seger mot Pulpileno, där segermålet kom i den 89:e minuten. Jag ser Girona som givna favoriter till vidare avancemang och spelar på att de vinner redan efter fulltid.

Speltips Girona - Lugo:
1 - odds 2.00 hos Unibet , Casumo , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Girona:
Arijanet Murić, Jordi Calavera, Santiago Bueno, Jonás Ramalho, Enric Franquesa, Yan Couto, Ibrahima Kebe, Ramon Terrats, Valery Fernández, Álex Pachón & Nahuel Bustos.

Bekräftad startelva - Lugo:
Alberto Varo Lara, Roberto Canella, Pedro López, Marcelo Djaló, Hacen, Hugo Rama, Gerard Valentin, Fernando Seoane, Manu Barreiro, Antón Quindimil & Antón Escobar.
---

This is the stats tab
This is the post tip