Speltips: Rayo Vallecano handicap +1 @ 1,76 - Expekt -

Ska väl inte ännu säga "vad var det vi sa" men nog känns det lite som att Gironas bubbla håller på att spricka lite. Har ju faktiskt överpresterat under stora delar av säsongen om vi ser till truppen. Ska inte ta något i från tränare Michel och även om laget skulle tappa en topp 4 plats så vore Europa (plats 5 / 6) en stor framgång för den lilla klubben.

Efter 0-4 smällen mot Real Madrid kunde det mycket väl ha blivit en till käftis mot Athletic Bilbao senast. 2-3 var i underkant sett till chanserna Bilbao skapade. 6-3 till baskerna var närmare sanningen än 3-2. Nu är så klart det skillnad på att möta Real Madrid och Athletic Bilbao på bortaplan mot att ha Vallecano hemma. Känslan är ändå att detta inte är någon bergetta.

Vallecano har som bekant kickat tränaren Jaime Ramos efter en rad svaga resultat och söker efter ny tränare men tills vidare är det Iñigo Pérez som basar och han fick en fin start med 1-1 borta mot självaste Real Madrid. Kan man ta poäng borta mot serieledande kan man mycket väl även störa ligatvåan även om det är på bortagräs. Som vi var inne på senast Vallecano rekades så har man inte varit någon slagpåse i de matcher som torskats. Ofta har det blivit "hedersamma" förluster med uddamålet eller max två bollar. Nu dags att bryta den trenden och bygga vidare på Real-poängen.

Slut med hedersamma förluster för Rayo

Inget av lagen är speciellt skadedrabbat. Girona saknar försvararna Daley Blind & David Lopez medan Vallecano har frågetecken för Diego Mendez och Pep Chavarria. Så båda tränarna kan i princip mönstra de startelvor de önskar i denna match.

Vi tror Girona är lite skärrat och känner av flåset från tabelltrean Barcelona och även Atletico Madrid & Athletic Bilbao som inte är så långt bakom. Efter ett kryss och två förluster så vill Girona in på vinnande spåret men kommer få jobba hårt om de ska vinna här.

Rayo Vallecano så klart boostade av pinnen mot Real Madrid och kommer in med gott självförtroende här. Har revansch att utkräva efter förlusten i cupen och hemmamötet i ligan som slutade med Gironaseger 2-1. Vi kör samma spel som vi hade senast Vallecano var i farten.

Spelet sitter om Rayo vinner eller spelar oavgjort. Om det blir uddamålsförlust så får vi insatsen tillbaka men om Girona vinner med två mål eller fler så är insatsen till bolaget.
This is the stats tab
This is the post tip