Fredagens enda match i den spanska La Liga spelas på Estadi Montilivi där Girona tar emot Real Sociedad. Det är ett möte mellan två mittenlag som kan sluta hur som helst. På sistone har båda lagen varit skickliga på att göra mål framåt, samt att det har släppts in en hel del onödiga mål bakåt. Även om tidigare inbördes möten inte alltid har slutat med målkalas finns det goda möjligheter att denna match slutar i många mål.

Nykomlingar Girona har tre raka ligasegrar i bagaget. Formen är på topp efter att ha slagit Deportivo borta med 2-1, Real Madrid hemma med 2-1 och senast blev det Levante borta med 2-1. Tre raka 2-1 segrar, där alltså Girona har lyckats med bedriften att göra två mål framåt. Å andra sidan har de också behövt släppa in ett mål bakåt, med tanke på att laget spelar högt och blir därmed straffade i kontringar och omställningar. Det är något som Real Sociedad kommer att ta vara på.

Nu har Real Sociedad kommit igång ordentligt med målskyttet. Senast blev det 3-1 hemma mot Eibar i ligan och dessförinnan 3-0 hemma mot Vardar i Europa League. Real Sociedad har gjort mål framåt i sina tio senaste matcher. Med tanke på hur ofta de tokanfaller och hur många spelare som följer med uppåt under deras kontringar är det inga konstigheter att de fortsätter producera mål. Även för Real Sociedads del, som också spelar högt, släpps det in en hel del mål bakåt, då stora risker tas när laget vill leda spelat och ha mycket bollinnehav.

Detta blir ett spännande möte med två lag som vill anfalla, vill ha bollen och framförallt vill fortsätta vinna genom att göra många mål och tar och chansar i anfallsspelet, så jag räknar med massa mål här. Senast lagen möttes var år 2010 och mycket har hänt i båda lagen sedan dess - så den gamla statistiken lägger jag åt sidan.

I mitt tycke ska ett sådant möte sluta med över 2,5 mål i matchen två gånger av tre. Därmed finner jag ett värde i att spela på att matchen slutar med över 2,5 mål och lägger ett spel till 1.78 i odds hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip