Speltips: Girona vinst @ 2,20 - Betinia -

Toppmöte får man väl kalla denna match då det är serieledande Girona som gästas av tabellsexan Real Sociedad.

Girona åkte ur cupen mot Mallorca men tog senast en skön bortaviktoria i ligan när man reste hem från Vigo med tre poäng mot Celta. Därmed är man fortfarande före Real Madrid i kampen om guldet. En match mer spelad men alltid skönt att inte ha pressen på sig. På hemmaplan 9-1-1 och snittar strax under tre mål per match. Körde näst senast över Sevilla med 5-1. Skyttekungen Artem Dovbyk smällde in ett hattrick redan innan matchuret hade passerat 20 minuter. Landsmannen Viktor Tsygankov, Portu och Cristhian Stuani (vilade senast) är också i målform. Så det finns gott om kraft framåt.

Eric Garcia, David Lopez och Juanpe skadade men Arnau Martinez gjorde en fin match styrd av rutinerade Daley Blind senast och lär få fortsatt förtroende bredvid nederländaren i mittlåset här. Framåt är som sagt Dovbyk given men lite mer oklart vilka som kommer flankera honom. Portu, Savio, Valery och Ivan Martin är alla alternativ för tränare Michel Sanchez som sällan startar både Dovbyk och Stuani.

Real Sociedad fokuserar på cuperna

Real Sociedad är helt ok både hemma och borta men formen är inte på topp. Bara en seger i ligan på de sex senaste. Anledningen är till stor del att man har gått långt i cuperna. Ska denna månad spela två semifinaler i Copa del Rey och första åttondelsfinalen i Champions League mot PSG. Så även om Februari har få dagar så kommer Sociedad att ha fullt upp hela månaden med matcher. Sju matcher ska spelas på 25 dagar! Då vore det bra att ha en skadefri trupp. Har man det då? Svaret är nej. Aritz Elustondo, Aihen Munoz, Kieran Tierney, Arsen Zakharyan, Carlos Fernandez och Ander Barrenetxea dras alla med känningar och riskerar att missa matchen. Robin Le Normand såg inte heller helt 100 ut när han klev av i slutet av matchen mot Vallecano. Får även denna match klara sig utan Hamari Traore och Takefusa Kubo som är på landslagsuppdrag för Mali respektive Japan.

Har nya spelare i Javi Galan (b, Atletico Madrid, lån) och Sheraldo Becker (a, Union Berlin). Duon har bra chans att få starta här med tanke på La Reals frånvarolista.

Ett Girona som har endast ligaspelet att fokusera på medan Real Sociedad har minst tre tankar i skallen. Känns även som att Girona har mer spets med Dovbyk och Stuani. Att Sociedad vilat Mikel Oyarzabal i ligan och spelat honom fullt ut i Copa del Rey säger lite vart man har sina prioriteringar. Får se här om man startar bäste målskytten Oyarzabal eller om man åter "sparar" honom till cupsemin? Vi lirar hemmalaget att vinna till en bit över dubbla degen.

Spelet sitter om Girona vinner matchen
This is the stats tab
This is the post tip