Huvudspel: Artem Dovbyk över 0,5 skott på mål + Alexander Sörloth över 0,5 skott på mål @ 1,88 - Expekt -

Speltips: Artem Dovbyk målskytt @ 1,96 - Unibet -
Speltips: Alexander Sörloth målskytt @ 3,10 - Expekt -

Sen kvällsmatch i La Liga mellan Girona och Villarreal. Två målglada lag som gör upp om poängen i Katalonien.

Girona som redan har säkrat spel i Champions League nästa säsong har ändå mer än hedern att spela för här, då man kan sluta tvåa bakom Real Madrid. Det vore en dunderknall om lilla Girona skulle komma före storlagen Barcelona och Atletico Madrid. Var senast på väg att bärga säsongens 24e vinst men fick nöja sig med en poäng sedan Alaves kvitterat i 90+9. På hemmaplan har det mesta gått rätt under säsongen och 14-2-1 skojas inte bort.

Gjort flest mål av alla lag på hemmaplan. 46 gånger har motståndarnas målvakter fått kröka rygg när de mött Girona på bortaplan. De tre senaste resultaten på Estadio Municipal de Montilivi är 3-2 Real Betis, 4-1 Cadiz och 4-2 Barcelona. Så publiken har verkligen fått valuta för pengarna.

Tränare Michel körde senast med näst intill ordinarie startelva och förväntas även här ta ut en stark första formation. Aleix Garcia, Yan Couto, Pablo Torre och David Lopez är alternativ om det behövs friska ben. Även Juanpe finns att tillgå efter skada.

Joel Roca, Jhon Solis, Ricard Artero, Borja Garcia och Cristhian Stuani är fortfarande borta pga skador. Arnau Martinez får också stå över matchen då han är avstängd.

Villarreal på nionde plats är ett lag som både gör och släpper in mål i mängder. 59 mål framåt är femte bäst i La Liga och 60 insläppta är det bara nedflyttningsklara bottenlagen Almeria och Granada som slår. 3-0 Vallecano (h), 2-3 Celta (b) och 3-2 Sevilla (h) är Villarreals tre senaste matcher.

Marcelinos mannar kan fortfarande rent teoretiskt nå Europa spel nästa säsongen men måste då förlita sig på andra lag. Så det mest troliga är att Villarreal finns på 8e eller 9e plats när säsongen summeras. På bortagräs 6-5-6 så det är varken högt eller lågt utan ett lite mitt emellan resultat.

Även den gula u-båten vilade spelare förra omgången. Raul Albiol fick lämna plats år Eric Bailly (som var åter efter skada). Santi Comesana stod också över men det var ofrivilligt då han var avstängd. Francis Coquelin ersatte men byttes ut mot Ramon Terrats i halvtid och här är det öppet mellan Comesana och Terrats om startplatsen på innermittfältet.

Skador stör på Alberto Moreno, Juan Foyth, Denis Suarez, Alfonso Pedraza, Yeremy Pino och Gerard Moreno.

Ettan och tvåan i skytteligan på målhumör?

Att lagen gör och släpper in mål är fakta. Det vet så klart bolagen om och har lagt en hög lina för mål. Både över 2,5 mål och "båda lagen gör mål" är nedtryckta så de hoppar vi. Över 3,5 mål skulle kunna funka men det vi kollar närmare på är lagens skyttekungar.

Den som leder skytteligan i La Liga är Gironas Artem Dovbyk som smällt in 20 mål på 33 matcher. Nöjde sig med en assist senast men innan dess sex mål på fem matcher. Bra med både skallen och tassarna, ser även ut att vara den som tar straffarna och leder man skytteligan så är det klart att man ska låta honom försöka gå i från ytterligare, även från elvameterspunkten.

Tvåan i skytteligan är Villarreals norrman Alexander Sörloth som gjort 19 mål på 31 matcher. Satte två bollar senast mot Sevilla och har totalt på hans sex senaste matcher sex mål. Har främsta styrkan i luftrummet då Sörloth nästan är två meter lång, men har även har även ett bra skott. Villarreal har haft många olika straffskyttar under säsongen och Dani Parejo är normalt förstavalet, men frågan är om inte Sörloth skulle få chansen om laget tilldelas straff här.

Det skiljer rätt mycket mellan de olika bolagen gällande målskyttespel så det gäller att snoka upp vilket bolag som ger bäst betalt. I skrivande stund är det Unibet som har högst odds på Artem Dovbyk @ 1,96 medan Expekt ger hela 3,10 i odds på Alexander Sörloth som målgörare i matchen.

Det som dock blir vårt huvudspel i matchen är att dessa båda herrar träffar mål minst en gång var i matchen. Denna dubbel hos Expekt ger 1,88 och det känns som ett mycket spelvärt odds. Dovbyk har minst ett skott på mål i åtta raka medan Sörloth inte är långt efter med skott på mål i sex av de åtta senaste.

Spelet sitter om Dovbyk & Sörloth får iväg minst ett skott var på mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip