Hemma på Estadi Montilivi i Katalonien måste Girona ta en seger mot Real Zaragoza i den andradivisionen i Spanien, för att överhuvudtaget ha en chans att kvala upp till La Liga. Inför omgången ligger Girona på en sjunde plats i tabellen, precis nedanför playoff platserna, där de har sex poäng upp till tabellsexan Rayo Vallecano. Gästerna Zaragoza har en fin form men är inget topplag och parkerar på den nedre halvan av tabellen - så Girona har därmed en stor chans att ta en tredje raka hemmaseger.

Faktum att Girona är ett starkt hemmalag men ett svagt bortalag har gjort att de åkte ur La Liga för några år sedan. Dessvärre brottas de med samma problem även i Segundan. Denna säsong har dock varit bättre än många tidigare. Kvalitén i truppen är stor med en skyttekung som Cristhian Stuani. Girona kommer till matchen från en bortaförlust mot Rayo Vallecano. På hemmaplan dock är de svåra att bryta ner. I deras två senaste hemmamatcher har de segrat mot Albacete och Ponferradina.

Zaragoza har spelat bra på sistone och fått ut maximal utdelning, i mitt tycke, så pass att det går att argumentera för att de har överpresterat. De har inte alltid spelat bra i sina fem senaste matcher, där det har blivit tre segrar och två oavgjorda möten, men de har tagit vara på de få chanser de har skapat. Segrarna har oftast kommit på hemmaplan medan de har krigat till sig poäng på bortaplan - där de fortfarande är usla med 11 förluster på 17 bortamatcher. Zaragoza har egentligen inget att spela för.

När Girona och Zaragoza möttes i säsongens första möte skrevs slutsiffrorna till 2 - 2. En lika målrik tillställning är inte att vänta, då Girona släpper in få mål på hemmaplan. Med tanke på att Girona måste vinna för att haka på i kampen om en kvalplats till La Liga så kommer de att gå all-in i denna match. Sannolikheten är stor att Girona klarar av att ta samtliga tre poäng i mötet.

Speltips Girona - Zaragoza:
1 - odds 2.30 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Girona:
Juan Carlos, Juanpe Ramirez, Arnau Martinez, Santiago Bueno, Yan Couto, Aday, Monchu, Sebastian Cristoforo, Gerard Gumbau, Mamadou Sylla & Cristhian Stuani.

Bekräftad startelva - Zaragoza:
Cristian Alvarez, Alvaro Tejero, Mathieu Peybernes, Jair Amador, Carlos Nieto, Francho Serrano, Alberto Zapater, Adrian Gonzalez, Juan Sanabria, Gabriel Fernandez & Juan Narvaez.
---

This is the stats tab
This is the post tip