Två formstarka lag möts i Allvenskan när IFK Göteborg gästas av Hammarby IF på Gamla Ullevi. Det har varit ett gynsamt spelschema för Göteborg, som har mött två lag på den nedre halvan av tabellen. Uppgiften är betydligt svårare när Hammarby, som har blandat in sig i toppstriden, kommer på besök. Med en fin form dessutom - med fyra segrar på de fem sista omgångar.

Biljetterna till matchen sägs vara slutsålda. Ett bra publiktryck är att vänta med när Göteborg jagar en fjärde raka seger i ligaspelet. Bakom sig har de två raka 2 - 0 segrar över formlösa IFK Norrköping. Samt att det blev en utklassning mot Varberg med 4 - 0 senast. X-faktorn Marcus Berg nätade två gånger om. Samt att Gustaf Norlin och Kevin Yakob nätade varsin gång.

För exakt en månad sedan vann Hammarby komfortabelt över Göteborg på Tele2 Arena med 3 - 0. Det var en match som Bajen fullständigt kontrollerade. Därefter har Hammarby besegrat Elfsborg och Varberg - med samma siffror - innan det blev en skrällförlust mot Värnamo. I den senaste omgången studsade de tillbaka och vann igen med 3 - 0, denna gång över Sundsvall.

Medan Göteborg är beroende av Marcus Berg har Hammarby en massa målskyttar i högform. Som Gustav Ludwigson, på 8 ligamål och Abdelrahman Saidi och Nahir Besara på 7 fullträffar vardera. Hammarby är numret större och borde vinna igen.

Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på en rak bortaseger till Hammarby på Gamla Ullevi över IFK Göteborg.

Speltips Göteborg - Hammarby:
2. Odds 1.95 hos 888sport , LeoVegas & Unibet .

---
Preliminär startelva - Göteborg:
Warner Hahn, Oscar Wendt, Johan Bangsbo, Carl Johansson, Alexander Jallow, Kevin Yakob, Gustav Svensson, Hussein Carneil, Gustaf Norlin, Marcus Berg & Hosam Aiesh.

Preliminär startelva - Hammarby:
Davor Blazevic, Simon Sandberg, Edvin Kurtulus, Mads Fenger, Shaquille Pinas, Nahir Besara, Jeppe Andersen, Darijan Bojanic, Gustav Ludwigson, Veton Berisha & Abdelrahman Saidi.
---

This is the stats tab
This is the post tip