Blåvitt började säsongen utmärkt med tre segrar på de tre första matcherna. Sedan har man ställts emot tuffast möjliga motstånd i Djurgårdens IF och Malmö FF. En poäng har man fått med sig då. Nu är det återigen ett tufft motstånd när Kalmar FF kommer på besök. Ett Kalmar som inte börjat säsongen poängmässigt där man velat men som alltid gör bra prestationer och är tuffa att möta med sitt bollinnehav.

Senast borta mot Malmö FF så stod Blåvitt för en klart godkänd insats, alltid tufft att möta MFF borta men man stod upp länge med sitt försvarsspel. Lyckades inte skapa något märkvärdigt mot MFFs backlinje, men höll 1-0 matchen igenom och hade väl hoppats på en slumpchans till kvittering. Malmö FF vann iallafall rättvist. Kalmar FF stod för en märklig insats mot IFK Norrköping där man faktiskt inleder bra men två grova missar gör att 0-2 står på resultattavlan efter första halvlek. I andra genomförs ett par byten och de lyckas skapa mycket genom Isak Jansson men det räcker inte till en kvittering. Slutresultatet 1-2 och nu är det verkligen dags för poäng.

Skadeläget oförändrat i IFK Göteborg sen senast då man startade såhär.

Warner Hahn
Alexander Jallow, Mattias Bjärsmyr, Carl Johansson, Oscar Wendt
Hosam Aiesh, Gustav Svensson, Simon Thern, Tobias Sana
Marcus Berg, Oscar Vilhelmsson

Skadeläget lite sämre hos Kalmar där Jensen och Sachpekidis klev av senast. De hade nog ändå inte fått starten här. Någon som däremot lär få startplats är Isak Jansson.


Ricardo Friedrich
Rasmus Sjöstedt, Lars Saetra, Douglas Bergqvist
Axel Lindahl, Romario Pereira Sipiao, Carl Gustafsson, David Kristjan Olafsson
Nahom Girmai Netabay, Oliver Berg, Simon Skrabb


Förväntar mig en tuff batalj på plan med två revanschsugna lag efter senaste matcherna. Kan tänka mig att Rydström givit en rejäl utskällning till laget och vi lär få se ett heltaggat och fokuserat Kalmar FF. En matchbild där Kalmar FF styr spelet och Blåvitt ligger på kontring. Tycker i grunden att Kalmar FF ska ha goda chanser att få med sig poäng härifrån just med tanke på nivån man har i sig och tror inte Blåvitt kommer få så många chanser i denna match. Finns många olika spelalternativ i denna match men jag väljer att Kalmar FF får med sig minst en poäng.

Spel: X2 till 1.69 hos Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip