Två formsvaga lag drabbar samman på Ullevi under söndagen. Hemmalaget IFK Göteborg med tre raka förluster, visserligen mot bra motstånd men prestationerna har inte motsvarat förväntningarna. Nu är det viktigt att hamna rätt igen och det kommer inte bli enkelt när Varberg står på andra sidan. Ett Varberg med 1 poäng på 4 senaste matcherna men som alltid är svåra att ta sig an.

Läget i IFK Göteborg? Tobias Sanas status uttalar sig inte IFK om. Wendt och Bjärsmyr har saknats i träning. Gustaf Svensson utgick skadad senast mot AIK. Det var en slätstruken insats där man aldrig var riktigt nära att hota AIK:s defensiv. Däremot kan man ta med sig att det var ännu en stabil defensiv likt matchen på bortaplan mot Malmö FF.

Senaste elvan:
Hahn
Jallow - Bjärsmyr - Johansson - Wendt
Aiesh - Svensson - Thern - Carneil
Berg - Vilhelmsson

Läget i Varbergs BoIS? Betydligt bättre truppstatus nu. Enbart Matthews som är tveksam. Matchen senast mot Sirius var dock en missräkning, tycker att de var rätt överlägsna i första halvlek men fick inte in bollen. När Sirius sedan gjorde första målet så gick luften mer eller mindre ur Varberg och man lyckades inte hitta rätt igen.

Senaste elvan:
Andersson
Lindner - Stanisic - Zackrisson
Boman - Le Roux - Lushaku - Johansson
Alfonsi - Adjei - Eliton Junior

Ett Blåvitt som säkerligen vill hitta tillbaka till att ta kommandot i matcherna kan passa Varberg bra. All press hänger på Blåvitt och Varberg kan spela smart och ligga kompakta vilket man trivs med att göra. Tror att det blir svårt för Blåvitts offensiv att hitta rätt ytor mot ett lågt stående Varberg. Lägg därtill om fler spelare saknas (ex Wendt, Bjärsmyr) så tror jag absolut att det kan passa Varberg bra i kontringsspelet. Jag tror att Varbergs defensiv kan hålla ordning på IFKs offensiv och Varberg får med sig minst en poäng från detta mötet.

Spel: Varberg X2 (+0.5) till 2.14 hos Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip