Kvartsfinalen i holländska KNVB Beker där Eerste Divisie laget Graafschap gästas av Eredivisie laget Ajax på De Vijverberg. Graafschap är formstarka och har inför mötet radat upp segrar. Ajax hittade nyligen tillbaka till vinnarspåret, men har inte helt imponerat. Marknaden har Ajax som megafavoriter till seger men någon parkpromenad behöver detta verkligen inte bli.

Bara för att Graafschap spelar i en division lägre innebär det inte att de är ofarliga. I cupen har de skött sig prima. Bakom sig har de två raka segrar i ligaspelet över Roda och FC Eindhoven - där de också lyckades hålla nollan under tiden. Camiel Neghli gjorde ett äkta hattrick sist och visade prov på lysande form. Så Graafschap ska inte underskattas.

Ajax för ett flerfrontskrig. Nyss blev de utslagna ur Europa League slutspelet där Union Berlin blev för svåra. Trots hårt matchande ligger Ajax på en andra plats i ligan - där de sist vände ett underläge mot Vitesse genom mål av Davy Klaassen och Edson Alvarez. Formen är fin med fem raka segrar i Eredivisie. Ändå är det 3 poäng upp till tabellettan Feyenoord.

Med ett tufft spelschema bakom sig kommer Ajax tränaren John Heitinga att rotera i startelvan. Något som öppnar upp för Graafschap. Handikapp linan känns helt felaktig då detta inte lutar mot en utklassning, med tanke på Graafschaps form. Därmed blir det ett spel på att Graafschap täcker den högt uppsatta handikapp linan, som ligger på +2,5 mål i fördel. Då kan de till och med förlora matchen mot Ajax med upp till två mål i skillnad, som 1 - 0, 2 - 0 eller 3 - 1. Spelet sitter ändå.

Speltips Graafschap - Ajax:
1 asian +2,5 (samma som Graafschap +2,5 mål). Odds 1.66 hos Unibet, 888sport & LeoVegas.

---
Preliminär startelva - Graafschap:
Hidde Jurjus, Alex Buttner, Rio Hillen, Xandro Schenk, Jeffry Fortes, Lion Kaak, Philip Brittijn, Basar Onal, Camiel Neghli, Giovanni Korte & Devin Haen.

Preliminär startelva - Ajax:
Geronimo Rulli, Owen Wijndal, Edson Alvarez, Jurrien Timber, Devyne Rensch, Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Dusan Tadic & Mohammed Kudus.
---
This is the stats tab
This is the post tip