Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadio Nuevo Los Carmenes där Granada tar emot Deportivo Alaves. Det är ett bottenmöte som utspelar sig precis ovanför nedflyttningsplatserna. Båda lagen har deltagit i den spanska cupen, Copa del Rey i veckan, där de har segrat mot "korpenlag". Granada krossade CD Laguna med 7 - 0 medan Alaves vann över Unami med 3 - 0, där John Guidetti gjorde ett av målen. Marknaden ser på detta möte som vidöppet - fast det är ändå fördel Granada.

I ligaspelet har Granada plockat 12 poäng efter 14 omgångar. Säsongen har varit en besvikelse, med tanke på truppkvalitén. Under de två senaste säsonger har de kommit sjua och på nia i tabellen. Bakom sig har de dock en imponerande insats från San Mames där de lyckades kryssa mot Athletic Bilbao. Mötet slutade 2 - 2, där Darwin Machis och Jorge Molina gjorde lagets mål. Anfallaren Luis Suarez, med 4 mål hittills, har också fin form. Mot Alaves har Granada vunnit 4 av de 5 senaste matcher.

Alaves hade redan bekymmer förra säsongen, där de slutade på en 16:e plats i tabellen. Återigen väntas de slåss i botten av tabellen. Bakom sig har de en hemmaförlust mot Celta Vigo med 1 - 2, där anfallaren Joselu gjorde sitt 7:e mål för säsongen. Förutom honom är det inte många andra som har varit i toppslag direkt. Hela 8 ligamatcher har förlorats efter 14 omgångar. Bortaformen har alltid varit ett bekymmer och är det denna säsong också - då laget har bara en seger på 6 bortamatcher.

Båda lagen har en hel del avbräck, vilket de också är vara vid att ha. I Granada är Angel Montoro och German Sanchez avstängda, på grund av att de ha samlat på sig 5 gula kort. I Sjukstugan finns Neyder Lozano, Domingos Duarte och Luis Milla sedan länge samt att Isma Ruiz är tveksam till start. Monchu är dock tillbaka från en avstängning. I Alaves är Ximo Navarro knäskadad, samt Ruben Duarte avstängd på grund av för många ostskivor. Svensken John Guidetti väntas börja på bänken.

I mitt tycke är Granada det klart starkare laget. Därmed lägger jag ett spel på en Granada seger på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en Alaves seger och vinst vid en Granada seger.

Speltips Granada - Alaves:
1 asian 0 (samma som Granada draw no bet) - odds 1.84 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Granada:
Luis Maximiano, Quini, Luis Abram, Raul Torrente, Carlos Neva, Darwin Machis, Monchu, Maxime Gonalons, Alberto Soro, Jorge Molina & Luis Suarez.

Preliminär startelva - Alaves:
Fernando Pacheco, Martin Aguirregabiria, Florian Lejeune, Victor Laguardia, Javi Lopez, Antonio Moya, Mamadou Loum Ndiaye, Edgar Mendez, Pere Pons, Luis Rioja & Joselu.
---

This is the stats tab
This is the post tip