Fredagsmatchen i den spanska andradivisionen, Segunda Division, hämtas från Estadio Nuevo Los Cármenes där Granada gästas av Albacete. Granada åkte ut ur La Liga förra säsongen och har som ambition att återvända direkt till toppdivisionen. Livet i La Liga 2 har varit ömsom vin, ömsom vatten. Albacete har lika många poäng efter femton omgångar - men har en formdipp som Granada borde dra nytta av.

Granada har 8 poäng upp till Alaves i toppen av tabellen. Hoppet om en återkomst lever i högsta grad. Dock krävs det en förbättring. Framförallt i den sista tredjedelen. Granada har bara nätat en gång på de fem senaste omgångar. Då finns det gott om kvalité fram i banan som borde ha tagit bättre vara på de chanser som har skapats. Däremot är försvaret fortsatt urstarkt och svåra att bryta ner.

Albacete gör en bra säsong, sett från deras perspektiv. En mittenplacering är de nöjda med. Dock pekar formkurvan neråt. Ingen seger på de fyra senaste omgångar - där det totalt har blivit 3 poäng. Ett bekymmer ligger i defensiven, som har släppt in fem mål mot Gijon och Levante sist. Även om bortaspelet har varit starkt håller inte försvaret i nuläget - något som kan kosta samtliga poäng mot ett större lag.

På sju spelade hemmamatcher har det blivit fem segrar, två kryss och noll förluster för Granada - samt en målskillnad på 13:1 under tiden. På hemmamark är Granada extremt starka. Albacete väger lite för lätt i dessa sammanhang. Plus att formen inte är på plats.

Jag tar en supertydlig ställning och lägger ett spel på att Granada tar alla tre poäng mot Albacete. En rak etta i fredagsmatchen, till nästan dubbla degen i odds.

Speltips Granada - Albacete:
1. Odds 1.95 hos Lucky Sports .

---
Preliminär startelva - Granada:
Raúl Fernández, Ricard Sánchez, Miguel Angel Rubio, Victor Diaz, Carlos Neva, Víctor Meseguer, Óscar Melendo, Bryan Zaragoza, Jorge Molina, Alberto Perea & Jose Maria Callejon.

Preliminär startelva - Albacete:
Bernabé Barragán, Álvaro Rodríguez, Mohamed Djetei, Flavien Boyomo, Juan María Alcedo, Riki Rodríguez, Lander Olaetxea, Maikel Mesa, Jonathan Dubasin, Higinio Marín & Manuel Fuster.
---

This is the stats tab
This is the post tip