Stormakten Barcelona har kommit igång med två raka segrar över Huesca och Athletic Bilbao i den spanska La Liga. Däremot har de varit och är fortfarande långt ifrån sin toppnivå. Till och med segrarna har kommit med ytterst små marginaler, för att inte tala om alla poäng tapp mot mindre bra lag, som Eibar och Valencia nyligen. Barcelona har tappat poäng i nästan hälften av sina matcher och kommer att få det riktigt tufft när de reser till Granada för att ta sig an ett starkt hemmalag som är i fin form.

Till denna match får Granada tillbaka mittbacken Domingos Duarte från avstängning. Han saknades i deras senaste ligamatch borta mot Eibar som de förlorade. Just bortaspelet är långt ifrån Granadas starka sida. Fast på hemmaplan är de väldigt svåra att bryta ner, där de har nätat 14 gånger och släppt in 9 mål på 8 hemmamatcher. De senaste två har de vunnit mot Betis och Valencia, där Granada har varit det bättre laget. Granada har haft sex dagars vila inför denna match, till skillnad från Barcelona.

För Barcelona har i veckan spelat en bortamatch mot Athletic Bilbao. Barcelona log under redan efter tre minuter men lyckades vända matchen och vinna med siffrorna 3 - 2. Även om Barcelona i vanlig ordning ägde bollen mest så dominerade de inte matchen på något sätt. Försvaret var sårbart. Tre dagar senare är det dags för Barcelona att ladda om och spela en ytterligare tuff och fysisk krävande match mot ett lag som är svåra att bryta ner och som endast har en förlust på 8 hemmamatcher.

Även om Barcelona ska vara favoriter kan jag inte se någon utklassning. Jag förväntar mig en tight match på Estadio Nuevo Los Cármenes där hemmalaget täcker handikapp linan på 1,5 mål - då har Granada råd att förlora matchen med ett måls marginal.

Speltips Granada - Barcelona:
1 asian +1,5 (samma som Granada +1,5 mål) - odds 1.82 hos SpeedyBet , FastBet & Bethard .

---
Bekräftad startelva - Granada:
Rui Silva, Dimitri Foulquier, German Sanchez, Domingos Duarte, Carlos Neva, Angel Montoro, Yan Brice Eteki, Antonio Puertas, Yangel Herrera, Darwin Machis & Roberto Soldado.

Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Sergino Dest, Ronald Araujo, Oscar Mingueza, Jordi Alba, Pedri, Sergio Busquets, Frenkie De Jong, Lionel Messi, Antoine Griezmann & Ousmane Dembélé.
---

This is the stats tab
This is the post tip