Ett stentufft möte väntar La Liga mästarna FC Barcelona när de reser till Estadio Nuevo Los Carmenes för att ta sig an Granada. Formen är bra med två raka segrar för Xavi och hans gäng, som i veckan var ute och reste och spelade i den finaste turneringen av alla. Även om Granada har stått för en seg inledning är det ett lag som aldrig ska underskattas på hemmamark.

De regerande Segunda Division mästarna har så klart som mål att hålla sig kvar i den högsta divisionen i Spanien. Tränaren Paco Lopez har bra spelare, så uppgiften borde klaras av, i slutändan. Dock har starten varit kall, med endast en seger på de åtta första omgångar. Formkurvan pekar uppåt efter två raka kryss mot Real Betis och Almeria. Mot Barcelona är Granada obesegrade i de tre senaste inbördesmöten. Även denna gång kan de bli svårslagna.

För Barcelona har matchats hårt på sistone, i och med att laget också spelar i Champions League. I veckan reste man till Portugal och tog samtliga tre poäng mot FC Porto. I ligaspelet är man ensamma om att vara obesegrade, men någon drömfotboll har inte laget spelat. På resande fot har det blivit två segrar och två kryss. Segrarna har kommit med ett mål i marginal mot Villarreal och Osasuna. I tabellen är det en poäng upp till serieledarna Real Madrid.

Stora avbräck hos Barca!

Anfallsstjärnan Robert Lewandowski klev av med en skada på Dragao och missar detta möte - tillsammans med Raphinha, Pedri och Frenkie De Jong. Det är fyra nyckelspelare som är borta. Ändå ser marknaden på mästarna som givna favoriter till seger.

Granada har mer än det som krävs för att bjuda upp på fajt. Därmed blir det ett spel på att Granada täcker handikapp linan på +1,5 mål. Då kan de förlora matchen med ett mål i skillnad. Spelet sitter ändå.

Speltips Granada - Barcelona:
1 asian +1,5 (samma som Granada +1,5 mål). Odds 1.75 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip