Måndagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadio Nuevo Los Carmenes där Granada tar emot Cadiz i ett ångestmöte. Granada ligger precis ovanför bottenstrecket. Med en urusel form. Fem raka förluster i La Liga. Cadiz ligger fyra poäng under dem, nästsist i tabellen. Dock har de visat sig vara svårslagna, med bara en förlust på de fem senaste ligamatcher. Marknaden har ändå Granada som favoriter till seger. I mitt tycke är detta ett vidöppet möte. Cadiz har stor chans att åka hem med poäng.

Formen i Granadas trupp är oroväckande. Laget sjunker som en sten i tabellen. Spelet ser allt sämre ut för varje match. I den senaste omgången gästades de av Villarreal. Granada orsakade två straffar, som Arnaut Danjuma förvaltade - samt nätade ytterligare ett mål i 4 - 1 segern. Innan dess blev det 0 - 2 mot Alexander Isak och hans Real Sociedad på Anoeta. I slutet av 2021 när Granada gästade Cadiz blev det 1 - 1 där Jorge Molina kvitterade för gästerna precis innan fulltid. Då var det en jämn match.

Cadiz har bestämt sig för att hålla sig kvar i toppdivisionen. Laget spelar helhjärtat med stora uppoffringar på planen. Formen är fin med två raka kryssmatcher bakom sig. Alvaro Negredo nätade sitt femte mål för säsongen när han senast kvitterade till 1 - 1 hemma mot Getafe. Innan dess blev det mållöst mot Celta Vigo. Precis som förra säsongen är Cadiz starka på bortaplan. Det var inte så länge sedan de tog poäng mot Real Madrid på Bernabeu. Då har man alla möjligheter att störa ett lynnigt Granada också.

Granada är absolut ingen favorit att hålla i handen, med tanke på dagsformen. Cadiz ska ha en minst lika stor chans till poäng. Därmed blir det ett spel på att Granada inte vinner matchen utan att den slutar oavgjort eller med en rak seger till Cadiz.

Speltips Granada - Cadiz:
X2 - odds 1.87 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Granada:
Luis Maximiano, Quini, German Sanchez, Victor Diaz, Carlos Neva, Luis Milla, Alex Collado, Angel Montoro, Antonio Puertas, Jorge Molina & Luis Suarez.

Preliminär startelva - Cadiz:
Jeremías Ledesma, Luis Hernandez, Fali, Víctor Chust, Carlos Akapo, Fede San Emeterio, Oussama Idrissi, Santiago Arzamendia, Lucas Perez, Alvaro Negredo & Anthony Lozano.
---

This is the stats tab
This is the post tip