På Estadio Nuevo Los Cármenes blir det inte längre några 19 000 åskådare som hejar fram nykomlingar Granada mot gästandes Getafe när den spanska La Liga återupptas efter tre månaders uppehåll. I stället blir det tomma läktare. Det är något som kommer att påverka Granada spelarna som har varit så hemmastarka. Det är på hemmaplan som tabellnian Granada har kammat de flesta av sina poäng, medan Getafe nästan har varit lika starka på sin hemmaplan som på bortaplan denna säsong.

Marknaden har Getafe som en pytteliten favorit till seger i denna match. För mig är det en klasskillnad på pappret men även när det gäller formen. Även om Granada har varit helt okej och vunnit åtta av sina tretton matcher på Nuevo Los Cármenes, så har de gjort det med en stark support från hemmaklacken. Till denna match får de klara sig utan den och det är något som Granada spelarna är ovana med. Utan det brukar det bli förluster, som på bortaplan där Granada har torskat 8 av 14 matcher.

Tabellfemman Getafe har lika många (46) poäng som tabellfyran Real Sociedad och kämpar om en biljett till Champions League för första gången i klubbens historia. De övriga lagen som är med i den striden är Atletico Madrid, Sevilla och Real Sociedad och Valencia. Att spela utan publik gynnar bara Getafe, som är nästan lika starka borta som på Coliseum Alfonso Pérez. Innan upphållet tog Getafe tre bortasegrar mot Mallorca, Athletic Bilbao och Leganes på de fem senaste bortamatcher.

Denna säsongs första inbördesmöte vanns komfortabelt av Getafe hemma med 3 - 1. Till detta möte har Getafe anfallaren Jaime Mata avstängd, men Deyverson är en fullgod ersättare. Vidare är Nemanja Maksimovic och Mauro Arambarri också avstängda i Getafe - som har goda ersättare för de båda. I Granada saknas Antonio Puertas på grund av avstängning samt att Angel Montoro är tveksam på grund av magproblem. Skadade är Álex Martínez, Quini och Nejder Lozano.

Getafe, som är så svåra att bryta ner och som samtidigt har grymma anfallare, är det självklart bättre laget. När dessutom hemmaplansfördelen helt försvinner för Granada, som är bortskämda med en fin supporter kultur, blir detta en riktig tuff uppgift för dem. I mitt tycke borde Getafe, som slåss om en Champions League plats, ha minst en 50 % chans att ta samtliga tre poäng i matchen. Marknaden erbjuder en bra bit över dubbla pengar på en rak bortaseger och det oddset finner jag ett stort värde i.

Speltips Granada - Getafe:
2 - odds 2.55 hos Nordicbet , Betsson & Betsafe .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Granada:
Rui Silva, Victor Diaz, Domingos Duarte, German Sanchez, Dimitri Foulquier, Maxime Gonalons, Yangel Herrera, Carlos Neva, Carlos Fernandez, Roberto Soldado & Darwin Machis.

Bekräftad startelva - Getafe:
David Soria, Damian Suarez, Djené Dakonam, Xabier Etxeita, Mathí­as Olivera, Allan Nyom, Oghenekaro Etebo, David Timor Copovi, Marc Cucurella, Jorge Molina & Deyverson.
---

This is the stats tab
This is the post tip