Omgång fem i den spanska La Liga avslutas på Estadio Nuevo Los Carmenes där Granada ställs mot Girona. Två lag som har inlett säsongen på helt olika vis. Medan Granada har läckt in mål, flest av alla, har Girona varit den stora positiva överraskningen. Marknaden erbjuder helt jämna odds, men detta är knappast ett vidöppet möte.

Efter att ha förlorat inledningsvis mot Atletico Madrid och Rayo Vallecano lyckades Granada ta en första trepoängare mot Mallorca. Strax innan landslagssamlingen gästade man Real Sociedad och åkte på en ny förlust. Med sju fullträffar har anfallsspelet skött sig bra. Däremot har defensiven varit under all kritik. Att släppa in tre mål per match, i snitt, håller bara inte.

Tränaren Michel har å andra sidan fått en drömöppning med Girona, som ännu är utan en förlust. Efter att ha kryssat i premiären på Anoeta mot Real Sociedad har det kommit tre raka segrar över Getafe, Sevilla och Las Palmas. Förvisso en helt okej lottning. Fast spelarna har gjort sitt jobb och levererat på topp. Med bara två insläppta mål har Girona bäst försvar hittills, ihop med Real Madrid, som har släppt in minst mål.

Ny fin prestation av Girona?

Med den formen som Girona har ska de vara klara favoriter. Därmed känns oddset på en rak bortaseger på tok för högt, i mitt tycke. Dock finns det mer värde att lägga ett spel på en seger till Girona på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till Granada och vinst vid en rak bortaseger i matchen.

Speltips Granada - Girona:
2 asian 0 (samma som Girona draw no bet) - odds 1.80 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip