Granada fick ett omgående lyft när Lucas Alcaraz tog över som tränare i slutet av januari och man svarade för övertygande insatser i vinsterna mot Real Madrid och Deportivo. Efter det har det dock endast blivit en poäng på fyra matcher men spelet har varit betydligt bättre än vad resultaten utvisar. Först stod man upp bra i knapp förlust hemma mot Barcelona, därefter svarade laget för en klart godkänt insats mot Celta och
i de två senaste matcherna mot Mallorca och Real Zaragoza, har Granada varit det bättre laget sett både till spel och till chanser.

Granada som ligger i nuläget på 16:e plats i tabellen med tre poäng ner till Mallorca under strecket, har en
i stort sett skadefri trupp att tillgå. Mittfältaren Brahimi är tillbaka efter skada och för tillfället saknas endast långtidsskadade vänsteryttern Dani Benitez.

Tiondeplacerade Levante har haft ett tufft spelschema på slutet med två matcher i veckan sedan i början
av februari. Spelet i Europa League har gått ut över ligaspelet där man endast har tagit tre poäng på de
sex senaste matcherna. I torsdags blev man utslaget ur EL efter förlängning mot Rubin Kazan och
de 120 minuterna i Moskva lär ha sätt sina spår på ett redan slitet lag.

Dessutom har man åkt på tre nya tunga skador sedan senaste matchen och laget kommer till Andalusien utan viktiga mittfältsduon Barkero och Diop samt rutinerade vänsterbacken Juanfran. Därtill så lämnade bäste målskytten Obafemi Martins klubben för spel i Seattle i förra veckan. Tunga avbräck såväl offensivt som defensivt.

Granada har bättre form än vad deras resultatrad ger sken av och mot ett bortasvagt, skadedrabbat och dessutom troligen ganska tröttkört Levante har ”rojiblanco” goda förutsättningar till tre välbehövliga poäng i bottenstriden. Ettan spelas till 2,00 hos William Hill .

This is the stats tab
This is the post tip