På Estadio Nuevo Los Carmenes får två nykomligar i den spanska La Liga inleda omgång 9, då Granada tar emot Osasuna, i det som jag tycker är en helt öppen matchen. Marknaden har dock Granada som en liten oddsfavorit, eftersom de har inlett säsongen piggast, men Osasuna har en starkare trupp och bättre form och betydligt mindre skadelista och ingen viktig spelare avstängd till denna match, så det finns ett värde på att Osasuna vinner denna match - med en gardering vid ett kryss.

Det råder ingen tvekan om att Granada är den stora överraskningen i inledningen av säsongen. Vem hade trott att de skulle ha fyra segrar, ett kryss och en förlust innan de mötte Real Madrid? Inte ens de själva. Mötet mot Real Madrid senast blev väldigt kostsamt. Det handlar inte bara om att Granada, som i vanliga fall är starka i defensiven, släppte in fyra mål och torskade med 2 - 4. Det handlar också om att att den centrala mittfältaren Angel Montoro utgick tidigt skadad och blir borta i en hel månad samt att den viktige mittbacken German Sanchez drog på sig sitt femte gula kort och missar denna match.

Båda spelarna har spelat samtliga matcher för Granada denna säsong. Utöver dem är det en lång skadelista med spelare som Alvaro Vadillo, som förvisso är tillbaka i träning men har känningar i knät, samt Yan Brice, Quini, Fede Vico, Neyder Lozano, Bernardo Cruz och Alex Martinez. Detta är en alldeles för lång skadelista för en liten trupp som Granada har. Den stora förlusten mot Real Madrid är med största sannolikhet startskottet för Granadas "fall", i alla fall från toppen av tabellen.

Motståndarna Osasuna, som också har imponerat med endast en förlust på åtta inledande matcher, parkerar i mitten av tabellen. Formen är fin med endast en bortaförlust mot Real Madrid med 0 - 2. I övrigt är det fem kryss och två vinster. I den senaste matchen hemma mot formstarka Villarreal stod Osasuna för en grym vändning, då de hämtade upp 0 - 1 i pausvilan och vann rättvist med 2 - 1. Osasuna har ett fåtal spelare skadade. Dock inga som var med senast och inga som inte går att ersätta.

Därmed är det väldigt lite som talar för en Granada seger och en hel del för en Osasuna seger. Osasuna gör inte många mål men de släpper inte heller in så många. Totalt har det blivit sju mål, både framåt och bakåt, på de åtta inledande matcherna. Därför känner jag mig trygg med att spela på att Osasuna vinner matchen, med försäkringen draw no bet, eller asiatiska handikapp 0, där vi får pengarna tillbaka vid kryss, förlust vid Granada seger och vinst vid Osasuna seger, till schyssta 2.38 i odds.

Själva oddset finnes hos LeoVegas , Unibet & 888sport .

---
Bekräftad startelva Granada:
Rui Silva, Carlos Neva, Jose Antonio Martinez, Domingos Duarte, Victor Diaz, Yangel Herrera, Maxime Gonalons, Alvaro Vadillo, Carlos Fernandez, Roberto Soldado & Antonio Puertas.

Bekräftad startelva Osasuna:
Ruben Martinez, Nacho Vidal, Aridane, Facundo Roncaglia, Pervis Estupinan, Roberto Torres, Oier, Darko Brasanac, Jon Moncayola, Brandon Thomas & Ezequiel Avila.
---

This is the stats tab
This is the post tip