Den andra omgången av den spanska La Liga avslutas på Estadio Nuevo Los Carmenes, där Granada gästas av Rayo Vallecano. Nykomlingen Granada gjorde en bra insats trots förlust i premiären borta mot stormakten Atletico Madrid. För Rayo Vallecano blev det i stället fullpott. Marknaden erbjuder jämna odds i detta möte. I mitt tycke är det ändå fördel Granada - som får speltipset.

Efter att ha åkt ut ur den högsta ligan i Spanien studsade Granada tillbaka direkt genom att vinna Segunda Division. Man bjöd på hårt motstånd och kamp på Wanda Metropolitano, där ställningen var länge mållös. I slutet av den första halvleken fick Alvaro Morata bollen, efter lite flipperspel, och gav Atletico ledningen. Dock kom Granada tillbaka genom Samuel Omorodion Aghehowa. Men ett drömmål av Memphis Depay gjorde det tufft att komma tillbaka i matchen.

Rayo, å andra sidan, fick två straffar som Isi Palazon och Randy Nteka förvaltade i öppningsmatchen mot Almeria. Truppen har värvat sju nya namn, där Jorge de Frutos är den mest kostsamma spelaren. Ett stort avbräck är att succétränaren Andoni Iraola har dragit till Bournemouth. In i stället har Francisco kommit. Detta är Rayos tredje säsong i toppdivisionen, där mittenplaceringar tidigare har tagits. Dock väntar en knepig uppgift mot Granada.

Hemmafaktorn avgör?

Tränaren Paco Lopez har ett starkt hemmalag i Granada, som är svårslagna och som oftast går segrandes ur duellen i sin hemmaborg. Även om Rayo gjorden en fin insats i premiären är ett bortamöte mot Granada en blytung uppgift. Vinnaroddset på en rak hemmaseger sticker ut och måste bara testas.

Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på att Granada vinner matchen över Rayo Vallecano.

Speltips Granada - Rayo Vallecano:
1. Odds 2.60 hos Lucky Sports.
This is the stats tab
This is the post tip