När Real Madrid reser till Estadio Nuevo Los Cármenes för att ta sig an Granada i den spanska La Liga gör de det som serieledaren med fyra poäng före Barcelona. Då återstår det tre omgångar kvar av säsongen, där Barcelona har ett tufft möte mot Valladolid borta. För Real Madrids del gäller det att fortsätta vinna, precis som de har gjort i samtliga matcher sedan omstarten. Granada är en tuff motståndare som kommer till mötet från en målrik seger, där allting stämde för dem i anfallsspelet.

Granada hade tre avslut på mål mot Real Sociedad och satte dit samtliga. Matchen slutade 3 - 2 till Granada som därmed fick maximal utdelning. Real Sociedad var det bättre laget som borde ha satt dit fler lägen, då Granadas försvar inte var helt kompletta och bjöd på misstag. Det har de gjort i de flesta matcherna och jag räknar med att de inte stoppar Real Madrids frammarsch utan att det blir ett och ett annat insläppt mål. Framåt dock är Granada vassa och starka nog att utmana även Real Madrid.

Formen är grym hos Granada med två segrar över Alaves med 2 - 0 och Real Sociedad med 3 - 2, båda på bortaplan, samt krysset hemma mot Valencia, i ett möte som slutade 2 - 2. I och med detta snittar Granada över två mål per match, i sina tre senaste möten. Real Madrid är det laget som har släppt in minst mål i La Liga, nämligen 21 mål på 35 matcher, men här tror jag också att nerver kan spela in, samt att Real Madrid har fått rotera i sin backlinje på grund av avstängningar senast.

Säsongens första möte vanns av Real Madrid hemma med 4 - 2. Det blev ett målrikt möte då och kan mycket väl blir det nu också. Då båda lagen har varit väldigt framgångsrika i sina offensiv och stått för en offensiv fotboll i många av sina senaste matcher finner jag ett stort värde i att båda lagen lyckas åtminstone göra minst ett varsitt mål i matchen till nästan dubbla pengar.

Speltips Granada - Real Madrid:
Båda lagen gör mål - odds 1.90 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Granada:
Rui Silva, German Sanchez Barahona, Domingos Duarte, Dimitri Foulquier, Victor Diaz, Ramon Azeez, Fede Vico, Darwin Machis, Yangel Herrera, Gil Dias & Carlos Fernandez.

Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Daniel Carvajal, Sergio Ramos, Raphael Varane, Ferland Mendy, Luka Modric, Casemiro, Toni Kroos, Federico Valverde, Karim Benzema & Isco.
---

This is the stats tab
This is the post tip