Real Madrids öde, när det gäller La Liga titeln, vilar inte längre i deras egna händer. Så var fallet innan de tog emot Sevilla senast.

Men det blev oavgjort och ett stort poängtapp för Real Madrid. Med tre omgångar kvar ser den spanska La Liga tabellen ut så här:

1. Atletico Madrid - 77 poäng.
2. Real Madrid - 75 poäng.
3. Barcelona - 75 poäng.
4. Sevilla- 71 poäng.

Real Madrid kan bara hoppas att Real Sociedad, Osasuna eller Valladolid tar poäng av Atletico Madrid i de tre sista omgångarna.

Om Real Madrid hamnar på lika många poäng som Atletico Madrid eller Barcelona i tabellen så vinner Real Madrid La Liga.

Spelschemat för Real Madrid är inte det lättaste heller. Ett bortamöte mot Athletic Bilbao och till sist en hemmamatch mot topplaget Villarreal är vad som väntar marängerna efter Granada mötet. Att slå Granada dock, som är både ur form och hårt skadedrabbat, fortfarande, bör inte bli några större bekymmer alls. Att Granada ligger i mitten av tabellen, i ingenmanslandet, är inget som har motiverat spelarna. Granada kommer till denna match från två raka förluster mot Cadiz och Real Betis.

I Granada är anfallaren Roberto Soldado avstängd. Mittfältaren Angel Montoro tvingades kliva av skadad efter 13 minuter mot Betis. Även Yangel Herrera klev av planen med en skada och är ytterst tveksamma till start. Sedan tidigare är Kenedy, Jesus Vallejo och Carlos Neva i sjukstugan. I Real Madrid är det avbräck på en hel del försvarare, som ytterbackarna Dani Carvajal, Ferland Mendy, Marcelo och Alvaro Odriozola samt mittbacksparet Raphael Varane och Sergio Ramos.

Ersättarna håller en tillräcklig bra nivå för att klara av Granada. På mittfältet och i offensiven i Real Madrid är det världsklass. Detta kommer falla avgörande, i tillägg med att Real Madrid har varit urstarka på bortaplan. Eftersom Real Madrid verkligen behöver vinna matchen, i syfte att fortsätta vara en titelkandidat och pressa Atletico Madrid i toppen, litar jag på att vi får se dem från deras bästa sida. Real Madrid är flera nummer större så spelet blir på en bortavinst med fler än ett måls marginal.

Speltips Granada - Real Madrid:
2 asian -1,5 (samma som Real Madrid -1,5 mål). Odds 2.18 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Granada:
Rui Silva, Dimitri Foulquier, Domingos Duarte, German Sanchez, Quini, Yan Brice Eteki, Maxime Gonalons, Antonio Puertas, Fede Vico, Darwin Machis & Jorge Molina.

Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Federico Valverde, Eder Militao, Nacho, Miguel Gutierrez, Carlos Casemiro, Marvin Park, Luka Modric, Rodrygo Goes, Karim Benzema & Vinicius Junior.
---

This is the stats tab
This is the post tip