Omgång 38 av den spanska La Liga 2 inleds på Estadio Nuevo Los Carmenes, där Granada har en viktig match när de tar emot Tenerife. Granada är tvåa i tabellen men har Albacete och Mallorca hack i häl om direktplatsen till La Liga. Så det gäller att hålla konkurrenterna borta. Dessutom är Granada det bättre laget och det laget som släpper in minst antal mål i hela ligan. När ett bortasvagt lag som Tenerife kommer på besök så ska Granada återigen klara av att hålla nollan, i mitt tycke.

Med 5 matcher kvar av den spanska andradivisionen är det stor motivation hos de flesta lag, som har mycket att spela för. Granada vill ha direkt avancemang till La Liga, utan att behöva hamna på någon av platserna 3-6 och därmed behöva kvala. Granada har 6 poäng upp till Osasuna och 3 poäng ner till Albacete, så det gäller att inte tappa mark i slutskedet. Det ska mycket till för att Granada ska göra det, med tanke på hur bra de har spelat på sistone. På hemmaplan är de urstarka.

De fem senaste hemmamatcher har slutat med följande resultat:

La Liga 2: 28/4, 2019
Granada 2 - 0 Gimnastic

La Liga 2: 6/4, 2019
Granada 1 - 0 Malaga

La Liga 2: 24/3, 2019
Granada 1 - 1 Las Palmas

La Liga 2: 10/3, 2019
Granada 1 - 0 Zaragoza

La Liga 2: 24/2, 2019
Granada 1 - 0 Reus

Reus är diskvalificerade så den matchen spelades aldrig. Dock har Granada fortfarande endast ett insläppt mål på de fyra senaste hemmamatcher, mot Las Palmas som spelar en offensiv fotboll - till skillnad från Tenerife. Just Tenerife kommer från en 2 - 1 seger mot Las Palmas hemma, där gästerna spelade med en man kort i 40 minuter. Även då anföll Las Palmas, tog ledningsmålet, men släppte in två mål bakåt med en kvart kvar att spela. På det viset spelar inte Granada.

Granada har endast släppt in 24 mål på 37 spelade matcher, vilket är överlägset det minsta antalet i ligan. På hemmaplan har det endast blivit 9 insläppta mål på 18 spelade matcher. Marknaden erbjuder 1,60 på en rak hemmaseger. Själv är jag övertygad om att Granada återigen klarar av att hållan nollan. För det erbjuder marknaden 1,86 i odds och det är av värde.

Själva oddset 1,86 på att Granada håller nollan i matchen finnes hos SpeedyBet .

Som alltid är det uttag inom 5 min hos SpeedyBet . En nyhet är att det erbjuds just nu 200% startbonus upp till 2000 kr.

---
Bekräftad startelva - Granada:
Rui Silva, Quini, Jose Martinez, German Sanchez, Victor Diaz, Angel Montoro, Federico San Emeterio, Alvaro Vadillo, Fede Vico, Antonio Puertas & Rodri.

Bekräftad startelva - Tenerife:
Dani Hernandez, Luis Perez, Carlos Ruiz, Jorge Saenz, Raul Camara, Isma Lopez, Suso Santana, Uros Racic, Iker Undabarrena, Filip Malbasic & Borja Lasso.
---

This is the stats tab
This is the post tip