På Karaiskakis Stadium i Piraeus spelas en av dagens viktigaste matcher i VM-kvalet, där Grekland tar emot Belgien. Båda landslagen är obesegrade i grupp H, efter sju spelade matcher, där Belgien leder grupper klart med 19 poäng. Medan Belgien kommer att vinna gruppen är det jättespännande kring andra platsen, som står mellan Grekland på 13 poäng, Bosnien på 11 poäng och Cypern på 10 poäng. Här gäller de för Grekland att ta poäng. Med tanke på vilken form de är i så finner jag ett stort värde i allt över dubbla pengarna på att grekerna kammar hem åtminstone en poäng i mötet.

Vilken spänning vi har i gruppen, där tre bra landslag tävlar om en play-off biljett till VM 2018. Bosnien möter jumbon Gibraltar, som har sju raka förluster, så vi räknar med tre poäng till Bosnien. Glödheta Cypern spelar mot nästjumbon Estland, som har krigat till sig fem poäng så det är ett helt öppet möte. Slutligen har vi Grekland, som hittills har klarat av att ta poäng i samtliga möten, som ställs mot gruppledaren Belgien. Grekland har imponerat i gruppspelet och spelat med följande resultat:

Gibraltar vs Grekland 0 - 4
Grekland vs Cypern 2 - 0
Estland vs Grekland 0 - 2
Grekland vs Bosnien 1 - 1
Belgien vs Grekland 1 - 1
Bosnien vs Grekland 0 - 0
Grekland vs Estland 0 - 0

Otroligt nog lyckades Grekland även ta poäng borta mot Belgien, först med en man utvisade, innan Lukaku kvitterade i slutminuterna och sedan åkte Grekland på ytterligare en utvisning men lyckades knipa åt sig en pinne. Med endast tre stycken insläppta mål bakåt ska Grekland lyckas kämpa till sig poäng även i ett möte som betyder allt för grekerna mot ett Belgiskt landslag som i teorin redan är klara.

Det räcker för Belgien att spela ett kryss här för att garantera sig en plats vidare till VM-slutspelet. Självklart kommer Belgien dock att ge järnet i alla matcher som är kvar och vinna de enklare möten för att garanterat sluta som ettan i gruppen. Det råder ingen tvekan om detta. Däremot blir detta deras tuffaste möte då de endast tidigare har tappat poäng mot just Grekland, som sagt, på hemmaplan - och vi vet ju alla hur tuffa grekerna är på sina hemma arenor.

Roberto Martinez mannar ska självklart oavsett vara favoriter i detta möte. På sju spelade matcher har de gjort hela 33 mål framåt och släppt in endast 2 mål bakåt. Dock är det alldeles för lågt odds på Belgien, i mitt tycke, som anser att detta ska belgarna klara av att vinna ett sådant möte varannan gång.

Därmed finner jag ett tjugonio punkters värde i att Grekland kommer att ta åtminstone en poäng i det stentuffa mötet mot Belgien och lägger ett spel på 1X i matchen till 2.29 i odds hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip