Grekland:

Gus Poyets mannar måste ha gett upp hoppet vid det här laget och tvingats acceptera det öde som tredjeplatsen i Grupp B medför. Grekland har tre poäng upp till Nederländerna, som ställs mot poänglösa gruppjumbon Gibraltar i avslutande matchen, samtidigt som Grekland ska mäta sig med mäktiga VM-finalisterna Frankrike och med dubbla förluster mot Nederländerna, med totalt 0-4 i inbördes målskillnad, har Grekland ingen chans att ta sig förbi Ronald Koemans lag.

EM-hoppet är dock inte över, då Grekland har chansen att gå genom Nations League-playoff. Således finns det all anledning att bibehålla fokus och bygga inför de tuffa matcher som väntar. Grekland har visat upp en fin defensiv med blott sex insläppta i kvalet så här långt, där bortamötet mot Frankrike slutade med uddamålsförlust, 0-1, trots att Poyet fick Konstantinos Mavropanos utvisad med 20 minuter kvar.

Till den här matchen får Poyet klara sig utan Petros Mantalos och Dimitrios Kourbelis, mittfältarna är båda avstängda. Duon
startade båda i Greklands 2-0-seger i träningsmatchen mot Nya Zeeland, inför ekande tomma läktare i Aten.

Frankrike:

Fransmännen vilade knappast på gaspedalen i den betydelselösa matchen mot slagpåsen Gibraltar. Klipp som kom ut i efterhand visade hur Didier Deschamps, vid ställningen 7-0, i halvtid manade på sina mannar att slå målrekord – och till slut landade överkörningen på 14-0 i en match som innehöll ett hattrick från Kylian Mbappé, dubbelsalvor från Kingsley Coman och Olivier Giroud samt debutmål från mittfältstalangen Warrën Zaire-Emery, som sedan klev av skadad.

Frankrike har redan säkrat förstaplatsen i gruppen och det är nog tänkbart att Deschamps gör en hel del förändringar till den
här matchen och roterar sin trupp en aning. Det kan dock tala för Frankrike att hungriga ersättare kliver in och vill visa att de förtjänar en plats i startelvan – eller i truppen, vilket även det är en rejäl konkurrenssituation – till EM nästa sommar. Frankrike besitter ju ett överflöd av kvalitet och kommer hur som helst kunna ställa upp med ett slagkraftigt lag, även om Deschamps vilar några gubbar.

Inget på spel – öppnar för mindre stängd matchbild?

Frankrike kommer nog få tuffare att bryta upp ett defensivt solitt Grekland än man hade att få in 14 bollar förbi Gibraltars stackars målvakt. Inget lag har något att spela för i den här gruppavslutningen och kanske kommer det ha inverkan på hur grekerna tar sig an den här matchen, och få till följd att Poyets manskap måhända inte är fullt så resoluta och defensivt inriktat, och bädda för en åtminstone något mer öppen match. Frankrike har offensiv talang i överflöd och även med rotation så finns målsugna spelare redo att leverera. Hade något stått på spel här hade jag trott på en målsnål tillställning där Frankrike fått slita för varenda kvadratcentimeter i Aten – men här kan förutsättningarna bädda för en något mindre stängd matchbild, vilket gör över 2.5 mål till 1,97 hos Pinnacle intressant – en lina som Frankrike har på egen hand kapacitet att gå över.
This is the stats tab
This is the post tip