Grekland:

Grekerna tränas av forne Chelsea- och Tottenham-spelaren Gus Poyet sedan ett drygt år tillbaka. Grekland inledde EM-kvalet med en 3-0-seger borta mot Gibraltar och följde upp med 0-0 hemma mot Litauen i en träningsmatch. Det sistnämnda resultatet är måhända en missräkning för de vanligtvis så hemmastarka grekerna – som bara förlorat en av 16 senaste hemmatcherna, mot Spanien i november 2021.

Poyet förfogar inte över något särskilt namnkunnig lag, men spelare som Kostas Tsimikas, Kostantinos Mavropanos och duktige Benficamålvakten Odysseas Vlachodimos är några bekanta namn. George Baldock, Sheffield United-försvararen, har också nyligen gjort debut för Grekland tack vare en grekisk farmor eller mormor. En annan spelare att hålla ögonen på är Anastasios Douvikas som gjort 20 mål i Eredivisie.

Irland:

Irland stod upp riktigt bra hemma mot VM-finalisterna Frankrike, som vann med 1-0 efter mål från Benjamin Pavard i Stephen Kennys manskaps hittills enda EM-kvalmatch. Under mars-samlingen besegrade även Irland Lettland med 3-2. Kenny har fått lite adderad hot i offensiven i form av unge Evan Fergusons imponerande framfart och Ferguson har redan hunnit göra debutmålet för sitt Irland.

Stephen Kenny har lämnat ute några rutinerade pjäser i juni-truppen, där namn som Enda Stephens, Shane Duffy, Robbie Brady och Connor Hourihane inte plockats med. Kenny har förändrat karaktären av Irlands landslag, som blivit mer offensivt viktat i och med att yngre anfallstalanger som Ferguson, Adam Idah, Michael Obafemi, Chiedozie Ogbene och Troy Parrott kommit fram som alternativ. Irland har historiskt haft det tufft på bortaplan i kvalsammanhang, vilket Kenny påtalat inför den här matchen där han manat på sitt lag att ta en ”historisk” bortaviktoria.

Grekland tuffa att bräcka på hemmaplan

Hemmastarka Grekland är tydlig favorit här och raka ettan står i runt 2,15 hos de flesta spelbolag. Med tanke på att Irland haft det tufft på bortaplan är det logiskt, men jag tror det här kan bli en ganska tuff och jämn match där Irland långt ifrån ska räknas bort, särskilt inte med tanke på hur väl man stod upp mot Frankrike senast. Irland har adderat ett större offensivt hot – även om det långt ifrån är ett namnkunnigt lag – och man har bjudit på mer öppna matcher på sistone. Irlands tre av de fyra senaste har innehållit minst tre mål – förlusten mot Frankrike är undantaget. Marknaden förväntar sig få mål här och Under 2.5 mål står så lågt som 1,50. Greklands defensiv är solid framför duktige Vlachodimos, men jag tror absolut att Irland har kapacitet att störa och håller det inte för garanti att det här blir en trist och målfattig affär. Över 2 mål kan testas till 1,93 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip