Returmatch mellan Grekland och Kroatien om vilket av lagen som ska få spela VM i Ryssland nästa sommar.

Som bekant så vann Kroatien sin hemmamatch med hela 4-1 och det ska mycket till om man tappar det försprånget i Piraeus på söndagskvällen. Självklart har inte Grekland gett upp hoppet och bör komma ut med full fart från början här.

Det spel vi tar sikte på är antal kort i matchen. Blev själv förvånad att det var snålt med kort i första matchen. Kroatien lyckades hålla alla spelare kortfria och Grekland drog bara på sig tre kort. Tycker dock att det fanns tendenser på vissa spelare, i slutet av matchen, att det kan smälla i returen. Ingen risk för avstängning (för spelare som redan står på ett gult kort) om man skulle ta gult här som det fanns när lagen möttes i Zagreb.

Grekland var ganska städade genom kvalet men när det kom till heta mötena mot Bosnien och Belgien så duggade korten tätt. Hemma mot Bosnien tog man fyra gula och ett rött. Borta mot Bosnien tre gula med bud på fler. Borta mot Belgien brann det rejält på grekerna som fick två man utvisade och totalt sex kort under matchen. Mer polerat hemma då man lät motståndarna ta korten och själva bara tog ett gult. Finns många som kan hamna i domarens bok bland grekerna.

Kroatien ovanligt kortsnåla genom kvalet men kommer här göra vad man kan för att göra grekerna frustrerade och fördröja spelet och vad spelar ett par kort för roll om man tar sig till VM på kuppen. Borta i kvalet mot Greklands närmaste granne, Turkiet tog Kroatien fyra kort varav två på övertid. En spelare som Luka Modric får mycket stryk och kan själv säkert få ett par, tre greker varnade.

Båda lagen är bra snacklag som gärna vill berätta för domaren hur han ska döma, och det ska belönas med kort om man ska följa regelverket.

Domare i matchen är Björn Kuipers som har dömt fyra matcher under kvalet däribland stormatchen mellan Spanien och Italien. Nederländarens facit på de fyra är följande:

Ungern - Schweiz 0-2 gula kort
Skottland - Slovenien 0-5 gula kort
Spanien - Italien 0-2 gula kort
Montenegro - Danmark 4-1 gula kort

Inga röda kort så här långt, men över 4,5-linan i hälften av matcherna och verkar inte rädd för att ge balkanlag många kort.

Coolbet sticker ut med 1,85 för över 4,5 kort i matchen mellan övriga bolagen lagt sig på omkring 1,65.

Lycka till vid rygg.

This is the stats tab
This is the post tip