Kniven mot strupen-läge i Grupp B. Frankrike går rent och säkrar förstaplatsen, men i kampen om den andra EM-platsen är det just nu Grekland i förarsätet och Ronald Koemans skadedrabbade Nederländerna är rejält pressade inför resan till Aten.

Grekland:

EM-hoppet leder i högsta grad för grekerna eter att man tog en fin 2-0-seger borta mot Irland i Dublin i fredags. Segern innebär att Grekland tog sin andra raka seger, efter 5-0-överkörningen mot slagpåsen Gibraltar, och Gus Poyets landslag har nu tolv inspelade poäng på sex matcher inför nyckelmatchen mot Nederländerna i Aten under måndagsaftonen.

Med tanke på att Grekland har kvar att välkomna Frankrike under novembersamlingen – samtidigt som Nederländerna har kvar att möta Irland hemma och Gibraltar borta - behöver nog ytterligare poäng in på kontot.

Grekland klarade sig undan skador mot Irland och Gus Poyet lär inte göra några stora förändringar till det här mötet.

Nederländerna:

Ett skadekrisande Nederländerna föll tungt hemma mot Frankrike i fredags, fullt rättvist. Kylian Mbappé nätade på debuterande Bart Verbruggen efter bara några minuter och PSG-anfallaren adderade ytterligare ett i inledningen av den andra halvleken. Ytterligare en debutant, vänsterbacken Quilindschy Hartman, putsade till siffrorna med sitt 2-1-mål i slutminuterna, men Frankrike vann fullt rättvist även om Nederländerna stod upp bra.

De två debutanterna var annars välkomna utropstecken för Ronald Koeman. Verbruggen gjorde flera fina räddningar och spelade upp sig efter den tunga inledningen och målskytten Hartman imponerade och lär ligga nära att fortsätta starta. Skador fortsätter dock att verkligen gäcka Koeman, som har en lång, lång lista med frånvarande spelare. Storstjärnorna Frenkie de Jong, Memphis Depay, Matthijs de Ligt, Cody Gakpo saknas från truppen – precis som Justin Bijlow, Mark Flekken, Teun Koopmeiners, Noa Lang och Steven Berghuis.

Med tanke på den skadelistan gjorde Nederländerna en bra prestation att göra match av kraftmätningen mot Frankrike. Wout Weghorst klev av i fredags, och är ett frågetecken här, och ersattes av Donyell Malen – som bidrar med lite andra egenskaper. Marten de Roon byttes ut i halvtid efter en tuff första akt och Feyenoords Mats Wieffer lär utmana Atalantas skojfriske mittfältare om en startplats mot Grekland. Framför lär Tijjani Reijnders och Xavi Simons fortsätta bakom antingen Weghorst eller Malen.

Mycket på spel i Aten

Nederländerna har förvisso möjligheten att nå EM via bakdörren som är Nations League-playoff, men efter den bekväma 3-0-segern mot Grekland på hemmaplan i septembersamlingen – när Nederländerna gjorde tre mål i den första halvleken och vann utan att förta sig – lär det bjudas på hårdare motstånd i Aten. Skadeläget gör mig lite obenägen att gå på tvåan till 2,09 – även om jag tror Nederländerna har goda möjligheter att vinna, trots grekernas hemmastöd. Över 2 mål till 1,62 hos Pinnacle kan vara ett alternativ. Nederländerna vann som sagt med 3-0 på hemmaplan och trots skadorna finns det kvalitet nog för att såra Grekland, samtidigt som defensiven inte övertygat fullt ut med sju insläppta på sex matcher.
This is the stats tab
This is the post tip