Klassiska Hamburg startar om borta mot svensklaget Greuter Fürth med Hrgota och Beijmo i laget.

Senaste möten
Hamburg - Greuther Furth 2-0

Förra säsongen
Hamburg - Greuther Furth 1-0
Greuther Furth - Hamburg 0-0

BUNDESLIGA 2
3. Hamburger SV 25 12 8 5 48:28 44
5. Greuther Furth 25 10 6 9 37:33 36

Greuther Furth hemma
12 7 1 4 19:15 22

Formen
F, F, O, V, O

Senaste match
Holstein Kiel - Greuther Furth 1-1

Hamburg borta
13 3 7 3 21:19 16

Formen
V, O, F, F; V

Senaste match
Hamburg - Jahn Regensburg 2-1

Hamburg har meddelat en del skadeproblem. Jan Gyamerah är out sen innan medan trion Ewerton, Gideon Jung och Julian Pollersbeck alla lämnade "karantänlägret" utanför Fürth. Jung brukar vara given på det centrala mittfältet medan Ewerton gjort en del matcher från start som mittback. Pollersbeck är reservkeeper så det är ingen större miss, medan försvararen Gyamerah inte kommit till spel sen i höstas. Å andra sidan har HSV fått tillbaka Beyer, Dudziak och Vagnoman från skador nu under avbrottet. Alla dessa ska kunna vara tillgängliga för startelvan på söndag, enligt officiella källor.

Greuter Furths manager Stefan Leitl berättar i sin tur om en helt skadefri trupp. En trupp där vi har både Branimir Hrgota och Felix Beijmo att följa noggrant ur svenskögon sett. Inbördes så har det varit rätt tajta och målsnåla matcher sista två åren. Leitl säger att den som kan hantera den mentala utmaningen bäst, med omstart inför tomma läktare, är den som kommer att gå segrandes ur den här matchen. I tabellen så har båda likvärdigt mycket att spela för. Båda har chans på uppflyttning där Hamburg ligger bättre till. För dem så är oavgjort här borta inte alls dumt med tanke på att man ligger trea i tabellen, en pinne ifrån Stuttgart på direktplats upp, och tre poäng ned till fyran Heidenheim som möter Bochum på lördagen.

Självklart går Hamburg för att ta sig tillbaka till Bundesliga i år. Men samtidigt så har man 13 omgångar kvar att spela, det gäller att inte vara dumdristiga direkt nu. Därför tror jag att Hamburg kommer ligga och gå på kontring här, låta Fürth vara laget som måste hitta på något. Och det kan ju vara desto svårare med tanke på hur lite lagen har tränat tillsammans. Jag väljer att inte välja sida här utan tro på ännu ett ganska tajt och målsnålt möte mellan dessa två.

Preliminära elvor (Sportsgambler.com)

Greuther FürthT: Burchert - Raum, Bauer, Caligiuri, Sauer - Redondo, Seguin, Sarpei, Tillman, Hrgota -Nielsen

Hamburg: Heuer Fernandes - Leibold, van Drongelen, Letschert, Beyer - Kittel, Fein, Schaub, Hunt - Jatta, Harnik

SPELTIPS
Jag spelar under 3 mål till 1.68 hos Unibet , LeoVegas & Casumo (2/5 units).

Unibet & bet365 streamar matchen.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip