Ålesund laddar om i Obos-ligan efter att ha åkt ur förra året. Det är två lag med helt olika kostymer som möts.

OBOS-LIGAN
5. Ålesund 10 5 2 3 15:12 17
10. Grorud 10 3 3 4 15:18 12

Grorud hemma
4 2 1 1 5:6 7

Formen
F, F, O, V, F

Senaste match
Stordals-Blink - Grorud 2-0

Viken - Collett, Guojonsson, Harviken, Ness, Hoyland, Yousef, Zefeiris, Mankowitz, Aga, Hristov

Ålesund borta
5 1 1 3 3:8 4

Formen
F, V, V, V, O

Senaste match
Sandnes Ulf - Ålesund 0-0

Michael Lansing - Simen Rafn, Quint Jansen, David Fällman, David Kristjan Olafsson - Nenass, Erlend Segberg - Torbjørn Kallevåg (Kristoffer Ødemarksbakken 68.), Niklas Castro, Simen Bolkan Nordli (Isak Dybvik Määttä 86.) - Sigurd Haugen

Ålesund trillade ur Eliteserien förra säsongen och gör en nysatsning i Obos-ligan som är motsvarande nivå som vår superetta. Där har säsongen varit lite upp och ned så här i början med ett nytt lag. De första sex omgångarna var svajiga och likaså resultaten. Men på sistone har Ålesund verkligen vaknat. 5-1 mot Stjordals-Blink, 1-0 borta mot Ulensaker/Kisa och 2-0 hemma mot Åsane. Senast blev det 0-0 borta mot Sandnes Ulf men av matchrapporten att döma så var det ganska otroligt att Ålesund inte gjorde mål i den matchen. I Ålesund spelar Hammarbybekantingen David Fällman i mittlåset.

Måndagens motståndare är Grorud från Osloområdet. En klubb som har rätt blygsamma meriter i modern tid och som har en helt annan kostym än den Ålesund bär. Det är stor skillnad på lagens förutsättningar på alla plan. Grorud höll sig kvar med ganska liten marginal förra säsongen och ser ut att vara ett lag för nedre halvan även i år. Föll senast och har förlorat tre av sina fem senaste matcher. Bland annat 1-4 mot Start. Jag tror att Ålesund har tillräcklig kvalitet, och är revanschsuget från sist, för att slå Grorud.

SPELTIPS
Jag spelar Ålesund till 1.89 hos Unibet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip