Två gruppsegrare i Svenska Cupen:
Örebro att vinna sin grupp, 1.90 hos Nordicbet , Betsafe och Betsson .
Elfsborg att vinna sin grupp till 3.00 hos LeoVegas , Unibet och 888sport .
Spelen rättas 3:e mars.

Härligt att svenska tävlingssäsongen äntligen börjar på allvar nu i helgen.

Om vi börjar med spelet på att Örebro vinner sin grupp. Ställs mot följande lag:
ÖSK
IFK Göteborg
GAIS
Nyköping

Örebro har Gais hemma nu i helgen, Nyköping borta nästa helg och Blåvitt hemma i sista omgången. Gruppsegern bör stå mellan ÖSK och Blåvitt. Att då ha hemmaplansfördel i sista matchen är såklart en stor fördel.

Blåvitt har dessutom ett tufft derby mot GAIS i mittrundan. Den historiska rivalen som kommer sälja sig ruggigt dyrt där. Möter Nyköping borta i helgen, såklart stora favoriter där, men tror inte det blir superenkel storseger.

Vad gäller styrkeförhållandena mellan Örebro och IFK Göteborg känns det hyfsat jämnt. Blåvitts trupp känns riktigt svag i nuläget och det har sett bedrövligt ut i flera träningsmatcher. Lär försöka fynda in ett par spelare i slutet av transferfönstret. Örebro har tappat spets i Igboananike och Besara. Stommen med Mårtensson, Rogic, Gerzic, Almebäck, Lorentsson och Björnquist är dock kvar. Fått in Prodell och Martin Broberg - två stabila nyförvärv som man vet vad man får av.

Med tanke på derbyt mot GAIS tror jag att Örebro kommer samla ihop högre poängskörd eller åtminstone bättre målskillnad än Blåvitt inför sista matchen. Därmed kan kryss räcka. Om inte så blir fallet bör de ha hygglig vinstchans mot IFK där. Stod i 2.0 när lagen möttes i sista omgången i Allsvenskan för två månader sedan.

Elfsborgspelet då. Följande grupp:
Djurgården
Elfsborg
Frej
Hässleholm

Elfsborg har Hässleholm borta, Frej hemma och Djurgården borta.
DIF inleder mot Frej och har Hässleholm borta i sista matchen.

Liknande läge som ovan i det att gruppsegern lär stå mellan de allsvenska lagen. Djurgården har skador på Erik Berg, Augustinsson och Ulvestad inför helgens match. Frågetecken för Buya Turay. Så det känns osäkert om de kommer skrapa ihop fler poäng och bättre målskillnad än Elfsborg inför en förmodad gruppfinal om två veckor. Även om det såklart är en fördel att spela hemma då.

Vad gäller styrkeförhållanden mellan lagen så är Djurgården rätt klara favoriter vad gäller att sluta högst i tabellen. Jag tror också på DIF i år, men man ska inte glömma bort att de bygger nytt under Bergstrand/Lagerlöf och att det kan ta ett tag innan det spelmässiga är på plats.

Jimmy Thelin går in i sin andra säsong som Elfsborgstränare. Fiasko i fjol, men tycker truppen fortsatt är okej med Lundevall, Frick, Ishizaki m.fl. Tunna bakåt, men har fått in bra spets framåt i Cibicki och Levi.

Känslan är att Elfsborg mycket väl kan "leda" över Djurgården inför sista matchen och därmed klara gruppseger på kryss. DIF ska vara favoriter i en h2h med Elfsborg i den här gruppen, men tycker 3.0 på boråsarna är lite väl högt.


This is the stats tab
This is the post tip