Arsenal gästar Guimaraes i Europa League. Notera att matchen spelas redan på onsdag!
Mitt speltips: 1x eller asian +0,5 i matchen. Spelet sitter om portugiserna tar minst en poäng. Tas hos SpeedyBet eller Bethard .

Trodde att Arsenal skulle höja sig i ligan i helgen, men det blev en ny, relativt sett, katastrofal insats. Obefintligt offensivt spel, ett ovärdigt passningsspel och en darrig defensiv. Dessvärre inget nytt - klubben mår inte bra och säsongen är på väg att bli kallad körd redan i november. En av få ljusglimtar hittills har varit Europa League, där laget gått rent. Precis som i fjol har Emery roterat kraftigt i gruppspelet. Räknar med samma sak nu, inte minst för att det är en bortamatch som inte ens behöver vinnas - Arsenal har "råd" att tappa poäng och ändå vinna gruppen.

Kommande helg väntar dessutom Leicester på bortaplan. I en tuff match som spelas redan på lördag (sena matchen) kommer Arsenal behöva alla sina bästa spelare så fräscha som möjligt. Leicester har gått ruggigt starkt i ligan och ligger i pole position för fjärdeplatsen. Skulle Arsenal förlora går Leicester ifrån med nio poäng - väldigt lite talar för att Arsenal kan ta ikapp det även om många matcher återstår. Så jag blir inte förvånad om det blir ännu mer reservbetonat än normalfallet i EL här.

Ska inte glömma att Guimaraes stod upp bra mot Arsenal på Emirates. Matchen var jämn och portugiserna ledde länge - det var bara två sena Pepe-mål som skiljde lagen åt (3-2 till Arsenal till slut). Att Guimaraes står på 0 poäng i EL är lite missvisande - kunde mycket väl ha tagit poäng i alla tre matcher. Nu har de kniven på strupen - måste ta poäng om inte avancemangsdrömmen ska gå upp i rök. Borde ha hygglig chans mot ett spelmässigt svagt förmodat roterande Arsenal.

Speltips: 1X - odds 1.74 hos SpeedyBet eller Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip