Det första mötet av slutkvalet till Europa League mellan rumänska FCSB (FC Steaua Bukarest) och portugisiska Vitoria de Guimaraes kan ha varit en av de tråkigaste matcher sedan kvalet startade. Det bjöds på två skott på mål totalt i en mållös match där publiken måste ha blivit lämade grymt besvikna. I returmötet på Estadio D. Afonso Henriques hoppas alla på mer fart och fantasi men jag tvivlar starkt på att det kommer - i alla fall inte från gästerna som har bekymmer i anfallsspelet.

Trots att båda lagen ställer upp med en 4-3-3 formation så är det inte mycket offensivt spel som det bjuds på från deras sidor. Det är inte mycket underhållningsvärde heller. Guimaraes är dock det bättre laget, som marknaden anser bör vinna denna match lite mindre än två gånger på tre försök, men där avstår jag helt från spel, med tanke på att Guimaraes inte heller har varit så glada i att anfalla. Guimaraes är dock betydligt skickligare på att försvara sig, vilket de helst gör med hela laget.

I Europa League har Guimaraes inte släppt in något mål på 5 matcher. Det är imponerande. Receptet till framgången är att Guimaraes spelar kompakt och lämnar inga spelare släpandes i anfallet, utan alla får jobba hemåt hela tiden. Det går inte att klandra dem heller, med tanke på att de har på det viset lyckats avancera sig vidare, gång på gång. På hemmaplan har Guimaraes dock lyckats spotta in en hel del mål i Europa League, men framför allt har de försvarat sig riktigt stabilt.

I rumänska Liga I ligger FCSB nästsist i tabellen. Gästerna FCSB kommer till returmötet efter att ha förlorat mot Gaz Metan med hela 0 - 4. I den matchen drog båda mittbackarna, Iulian Cristea och Bozhidar Chorbadzhiyski, på sig två gula kort vardera och blev utvisade. Detta hände dock i minut 64 och minut 75. Totalt hade inte FCSB ett enda skott på mål, något som verkligen borde oroa inför returen mot Guimaraes. Dessutom fick FCSB slita mycket i matchen och kommer till returen med trötta ben.

Det finns egentligen ingenting som talar för att formsvaga FCSB ska bryta Guimaraes fina svit på antal matcher i Europa League kvalet utan insläppt mål. Guimaraes försvar ska enkelt kunna hålla undan i 90 minuter. Därmed finner jag ett värde på att Guimaraes håller nollan även i den sista kvalmatchen och lägger ett spel på utfallet till 1.89 i odds.

Själva oddset finnes hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Guimaraes:
Douglas, Florent Hanin, Valeriy Bondarenko, Edmond Tapsoba, Falaye Sacko, Denis Will Poha, Almoatasembellah Ali Mohamed, Pepe, Davidson, Bruno Duarte & Rochinha.

Bekräftad startelva FCSB:
Cristian Balgradean, Valentin Cretu, Bogdan Planic, Aristides Soiledis, Iulian Cristea, Ionut Pantiru, Ionut Vina, Mihai Pintilii, Ovidiu Popescu, Florin Tanase & Florinel Coman.
---

This is the stats tab
This is the post tip