Returmöte i tredje kvalomgången till Europa League där vi har ett så gott som redan avgjort möte då portugisiska Guimaraes tar emot Ventspils från Lettland. Ventspils försökte förgäves att göra mål på hemmaplan och det slutade med att de släppte in tre mål bakåt. Marknaden har tacklat detta med att lägga upp över/under linan på 3,5 mål, vilket är på tok för högt, med tanke på att denna match inte innehåller några offensiva lag, samt att Ventspils redan har gett upp hoppet om avancemang vidare.

På grund av kvalet till Europa League har inte Guimaraes spelat sin första ligamatch ännu i Portugal. Dock har de spelat en match i den portugisiska cupen och vunnit den med 1 - 0 borta mot Feirense. Guimaraes har hittills visat upp strålande försvarsspel och marknaden har de som mega favoriter till att vinna denna match mot Ventspils, till cirka 1.11 i odds. Det ska mycket till för att Guimaraes ska släppa in något mål mot Ventspils i denna match, med tanke på hur stabila de har varit i försvaret.

När Ventspils inte lyckades göra mål hemma så blir det ännu svårare på Estadio D. Afonso Henriques. Denna gång kommer inte Ventspils att jaga något mål, eftersom de egentligen behöver göra tre mål (och inte släppa in något) för att ha en teoretisk chans att kriga vidare. Det vet Ventspils redan om, att det blir en alldeles för tuff uppgift och därmed blir det inte en lika stor satsning framåt, utan en mer kontrollerad match där Ventspils försöker göra mål på sina omställningar, kontringar och chanser.

Egentligen borde inte den första matchen heller ha varit så målrik, men när Ventspils pressade så högt, vilket de inte är vana med, så blev det för sårbart bakåt. Denna match behöver Guimaraes egentligen bara spela av, med tanke på det fantastiska utgångsläget, och kommer med största sannolikhet också att vila en hel del spelare för att få en så bra start i ligapremiären hemma mot Boavista på söndag. Därmed finner jag ett stort värde i oddset 1.87 på att matchen slutar under 3,5 mål totalt.

Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva Guimaraes:
Miguel Silva, Florent Hanin, Pedrao, Edmond Tapsoba, Falaye Sacko, Pepe, Almoatasembellah Ali Mohamed, Joseph Amoah, Andre Almeida, Joao Carlos & Lucas Soares.

Preliminär startelva Ventspils:
Vjaceslavs Kudrjavcevs, Jean-Sony Alcenat, Abdoul Gaffar Mamah, Helio Monteiro, Giorgi Mchedlishvili, Aiyegun Tosin, Lucas Villela, Guga Phalavandishvili, Jevgenijs Kazacoks, Mikhail Sergiychuk & Kaspars Svarups.
---

This is the stats tab
This is the post tip