AIK gästar Häcken i den allsvenska premiären.
Mitt speltips: Över 4,5 hörnor för hemmalaget Häcken. LeoVegas , Unibet eller Expekt .

Få 10.00 i odds på AIK - utan omsättning→

Allsvensk premiär! Även om Högmos Häcken kanske inte är samma sprudlande offensiva lag vi haft stundtals senaste fem-tio säsongerna är det ändå ett lag som vill in i topp sex. Även om de ställs mot ett förväntat topplag håller det inte för Häcken att falla tillbaka och stå med elva gubbar i eget straffområde här. De förväntas anfalla så länge de inte leder matchen och har kvalitén att göra det på ett sätt som borde kunna rendera i ett antal hörnor.

Ett scenario som talar emot spelet är om Häcken tar ledningen. Då lär de falla tillbaka och spela på sin ledning och då kommer deras förväntade hörnantal gå ner. Men vi vet hur bra AIK är bakåt, de är favoriter att släppa in minst antal mål i serien - med rätta. Häcken bygger nytt och har blandat och gett under försäsongen. De saknar viktige Friberg och Jeremejeff har varit en del skadad. Så just scenariot med tidig Häckenledning ser jag inte som så troligt här. Häcken klarade den här hörnlinan i 18/30 matcher i fjol.

AIK väntas sakna Bilal Hussein och med det förväntar jag mig att de får lite svårare att kontrollera bollinnehavet. Under Grzelak har Gnaget utvecklat sitt spel och de är inte samma shapelag de var under Norling längre. Men de är ännu inte ett lag som tokdominerar matcher och äger 60% boll - särskilt inte på bortaplan på konstgräs. Släppte till fem eller fler hörnor i 10/15 bortamatcher i fjol och MFF skapade tvåsiffrigt antal hörnor i cupkvartsfinalen.

Jag tycker definitivt den här hörnlinan är värd att syna.

Speltips: Över 4,5 hörnor för Häcken.

Få 10.00 i odds på AIK - utan omsättning→

This is the stats tab
This is the post tip