Häcken tar emot Leverkusen på torsdag.
Mitt speltips: Över 1,5 mål i första halvlek. Två eller fler mål första 45 ger vinst på spelet.

Häckens matcher i Europa League:
4-0-förlust borta mot Leverkusen (2-0 i halvtid).
5-1-torsk mot Molde (3-1 i halvtid).
1-0-torsk mot Qarabag i en trött match.
3-1-torsk hemma mot Molde (0-2 i halvtid).

I tre av fyra matcher har det blivit över 1,5 mål i första halvlek alltså. Jag har sett alla fyra matcher och för det mesta har det varit väldigt öppna matcher med mängder av målchanser. Häcken har konsekvent försökt skapa chanser av egen kraft och spela sitt vanliga spel. Stundtals blivit uppkäkade pressmässigt och så gott som alltid gett bort många målchanser. Men de har också skapat en hel del målchanser och har även haft lite otur med domslut då de kunnat få med sig ett par straffar. Skapade faktiskt en hel del borta mot Leverkusen för att ta ett exempel. Två gjorda mål är i underkant sett till vad de skapat över fyra matcher.

Kan inte se Häcken ändra på sin taktik särskilt mycket här. De är borta från avancemang och finns ingen anledning att spara på något. Europa League är ändå stort och jag kan tänka mig att de flesta spelarna vill visa upp sig, särskilt offensivt.

Leverkusens motivation?

Leverkusen har gått rent i gruppen och har Molde hemma kvar. Då lagen i övrigt inte gått rent är gruppsegern så got som helt klar. Skulle kunna tänka sig att det blir lite rotation här från Alonso, som har Dortmund i ligan kommande helg. Men i så fall är det bra spelare som kommer in och vill visa upp sig.

Xabi Alonso spelar en trevlig offensiv fotboll och jag tror inte det ändrar sig bara för att det eventuellt blir rotation.

En faktor som talar emot överspelet är väl att matchen spelas på Ullevi i svensk vinterkyla. Lär inte vara helt lättspelat. Men jag kan se framför mig två lag som byter en del målchanser mot varandra och mållinan är i skrivande stund 3.25, så marknaden väntar sig mål. Jag väljer då att rikta in mig på första halvlek till trevligt odds då jag tror det kan bli fullt blås från start.

Speltips: Över 1,5 mål första halvlek.
This is the stats tab
This is the post tip