Häcken tar emot BP på lördagen.
Mitt speltips: Specialen att båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen.

Att bägge nätat + över 2,5 har inträffat i tio av Häckens 15 allsvenska matcher. Det hände igen i CL-kvalet mot The New Saints i veckan och det skedde i tre cupmatcher i våras. Att laget har en bra offensiv vet alla om, det gäller fortfarande trots att Traore sålts. Gjort mål i alla matcher utom två den här säsongen. Hemma har de gjort mål i 25 raka tävlingsmatcher. Ska naturligtvis ha toppchans att näta även här.

Den stora frågan för det här spelet är väl om BP klarar av att pilla in en boll.
Nykomlingen har gjort mål i 11/14 matcher, inklusive mot Malmö FF, Djurgården och Bajen för att nämna tre rätt bra lag. Spelar alltid ett positivt spel och ligger rätt bra till vad gäller expected goals. Skapar sina lägen och gör sina mål. Häcken brukar kunna slarva en del och bjuda på målchanser. "Bara" tre nollor hittills och vi minns hur det såg ut även ifjol när det dröjde långt in på hösten innan första nollan kom. Släppt in mål hemma mot lag som Degerfors, Värnamo och Blåvitt den här säsongen - lag i ungefär liknande klass som BP.

BP har såklart allt att vinna en sån här match, så kan gå in avslappnat. Att Häcken bara får två vilodagar efter CL-matchen (retur redan på tisdag) är såklart ett plus för bortalaget här.

1-1 ska väl vara omöjligt?

I ett eventuellt 1-1-läge kommer såklart framför altl Häcken inte vara nöjda för fem öre. Bara seger som gäller i en sån här match för deras del. Även BP kommer i ett sånt läge vara farliga i kontringar.

Att Häcken gör mål är mer eller mindre givet. Med tanke på utgångsläget och att Häcken brukar slarva en del i defensiven tycker jag BP ska ses med bra chans att göra mål också. Normalt hade väl BLGM som spel räckt, men jag kan inte se att det landar på 1-1 som slutresultat här - så väljer att lägga till över 2,5 för 20-25 extra punkter.

3-1?
This is the stats tab
This is the post tip