BK Häcken.
I höst tror jag att Lennart Johanssons pokal hamnar på Hisingen.
Häcken har varit ett stabilt topplag flera år i rad, utan att få till pricken över i:et. Men i en jämn serie – inget topplag känns oslagbart direkt – tror jag det är dags nu.
Men det är långt till höst och i dag är det en extremt tidig seriefinal då två "7-poängare" möts efter Djurgården dyker upp på Bravida Arena.
Trots 7 inspelade pinnar har inte Djurgården övertygat.
Man inledde med 2–2 hemma mot Sundsvall, slog sedan ett mycket svagt ÖSK borta innan man turligt lyckades besegra IFK Göteborg. Även det på hemmaplan.
DIF har dessutom stora skadeproblem.
Nye succébacken som var så bra mot ÖSK – Aslak Fonn Witry – saknas definitivt.
Även trion Edward Chilufya, Alexander Abrahamsson och Jacob Widell Zetterström är "out" skadade, dessutom är Jacob Une Larsson, Jonathan Augustinsson och Oscar Pettersson sjuka.
Sedan finns det två mycket osäkra kort i mittfältaren Fredrik Ulvestad och målvakten Per Kristian Bråtveit. De två sistnämna är dock med i DIF:s matchtrupp.
Så tveksam form (trots 7 pinnar) och ett mycket jobbigt truppläge.
Det är då inte optimalt att möta Häcken på bortaplan.
Jag tycker Häcken ser mycket bättre ut och måste ha finfin chans här.
Man började med att "kryssa" borta mot MFF för att sedan bekvämt slå Helsingborg (h) och Falkenberg (b). Nu lirar man på Bravida igen och på sin hemmaborg tror jag inte man tappar många poäng den här säsongen.
Paulinho är redan i ruskigt slag (2+1 senast) sedan har han avlastning av spelare som Jeremejeff, Ahmed Yasin, Nasiri Mohammed, medan en sådan som Mervan Celik också kommer mer och mer.
1.70 för raka som bet365 erbjuder känns helt OK mot ett så skadedrabbat DIF.

This is the stats tab
This is the post tip