Rotherham visade vilja och hjärta genom att vinna i 90:e minuten - trots en man mindre - mot Leeds. Sköna 2,45 in på kontot. Allsvenskt fokus i dag och matchen mellan Häcken - Elfsborg. Häcken har verkligen imponerat och det har inte Elfsborg, som dessutom dras med avbräck och ställer ut en nykomponerad backlinje.

Tidigare möten

2015
Häcken - Elfsborg 5-2
Elfsborg - Häcken 1-0

Häcken - Elfsborg 0-2
Elfsborg - Häcken 3-1

Jahaja då är det äntligen igång igen. Snackar givetvis om Allsvenskan som startade på lördagen och som fortsätter i dag med ett koppel matcher. En av dessa är Häcken vs Elfsborg på Bravida arena ute på Hisingen. Lär bli en offensiv och rolig match att titta på för dem som tar sig tid, och jag är inne på att Häcken kommer dra det längsta strået. "Getingarna" har haft en vass försäsong och tog sig dessutom vidare mot Hammarby i svenska cupen. Har flertalet vassa spetsar med Paulinho, Owoeri och Jeremejeff att förfoga över. I genrepet mot Ljungskile vann Häcken med 4-3 - efter fyra (!) mål av Oweri. Peter Gerhardsson har angenäma problem. Tittar vi Elfsborg blev det respass i svenska cupen mot Kalmar och även om genrepet (3-0 mot Halmstad) var ett steg i rätt riktning, tycker jag inte laget känns lika förberett som Häcken till dagens kamp. Nykomponerad backlinje och minnen av 5-2-torsken kvar sen förra året. Tror det kommer ta ett tag innan Elfsborgs spel sätter sig.

Häckens trupp
Målvakter: Abrahamsson, Nadj
Backar: Sudic, Wahlström, Mensah, Sandberg, Binaku, J. Andersson
Mittfält: Schüller, Vorthoren, Abubakari, Ericsson, Makondele, Gustafson, A. Andersson
Yttrar o Forwards: Paulinho, Savage, Mohammed, Jeremejeff, Owoeri
Saknas: Källkvist, Arkivu, Mashamaite, Skoglund.

Elfsborgs trupp
Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan
Jesper Manns, Anders Randrup, Adam Lundqvist, Liridon Gashi, Jörgen Horn, Joakim Nilsson, Simon Lundevall, Emir Bajrami, Simon Hedlund, Marcus Rohdén, Thomas Kind Bendiksen, Henning Hauger, Anton Andreasson, Viktor Claesson, Viktor Prodell, Viktor Götesson
Saknas: Lasse Nilsson (sjuk), Per Frick (skadad), Jon Jönsson (skadad), Daniel Mobaeck (skadad)

SPELTIPS
Spelar rak hemmaseger till 2,15 hos William Hill (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip