Elfsborg gästar Häcken på söndagen.
Mitt speltips: Elfsborg vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort. LeoVegas , Expekt eller Unibet .

Häcken har lyft sig efter EM-uppehållet. Nio poäng på tre matcher är starka papper, men nog har de haft lite medstuds. AIK-matchen var jämn, mot Kalmar gjorde de mål på allt och Norrköpingsmatchen borde slutat 0-0. Det där bör komma ikapp laget så småningom. Här har de ett par tunga avbräck:
- Erik Friberg & Martin Olsson är båda avstängda.
- Rasmus Lindgren har varit skadad ett tag och är ett frågetecken.

Tre givna startspelare som är viktiga för laget. Bägge lagen är också mitt i ett Conference League-kval, men fick två helt olika matcher i torsdags:
- Elfsborg vann enkelt hemma mot moldaviskt motstånd. Dubbelmötet är avgjort och de kunde kosta på sig att byta ut ett par-tre nyckelspelare.
- Häcken fick en tuff bortamatch i Skottland. Föll med 5-1. Tufft, men trots att dubbelmötet nog inte lever lär de ändå gå all in i returmötet för att gå vidare. Efter den svaga inledningen på Allsvenskan blir det tufft att nå Europaspel den vägen, så de lär verkligen försöka ta tillvara på Europamatcherna, särskilt som de nu lämnat bottenträsket i serien.

Häcken är ett bra lag, men mycket till hemmaplansfördel ska de inte ha här då Elfsborg har kort resa och är ett konstgräslag. Här har hemmalaget några tunga avbräck. Plus att de tvingades resa till och från Skottland (knappast supersmidigt i dessa tider) och därmed inte kunnat ladda upp så bekvämt som Elfsborg så har jag svårt att köpa att Häcken är så stora favoriter som de är. Elfsborg är svårslagna - tre av deras fyra förluster har kommit mot DIF hemma, MFF och AIK borta - seriens tre kanske bästa lag. Bör ha hygglig skrällchans här i min bok.

This is the stats tab
This is the post tip