Häcken tar emot Elfsborg på lördagen.
Mitt speltips: Över 1,5 mål i matchen av Elfsborg. Spelet sitter om de gör två eller fler mål.

Den här texten skrivs på torsdagen, tidigare i veckan gick det att få ännu högre odds på olika Elfsborgsspel. Jag ville dock avvakta Häckens match mot Klaksvik på onsdagen. Slutade 0-0 där och vi kan dra ett par slutsatser:
- Tydligt att Häcken inte är i toppslag just nu. Simon Gustafsons skada, försäljningarna av Traore + Larsen och nyförvärv som behöver tid. Häcken har haltat sig fram i Allsvenskan senaste veckorna med små marginaler. Förlusten mot Värnamo förra helgen inte helt oväntad.
- Dubbelmötet lever i allra högsta grad inför returen på Hisingen kommande vecka. Ingen möjlighet att vila spelare i returen för att kunna vara all in här.

Nu ska Häcken möta Elfsborg efter enbart två vilodagar. Flera av Häckens nyckelspelare (Abrahamsson, Hovland, Rygaard) är lite till åren komna. Rimligtvis inte 100% lämpade att klara av det här tajta spelschemat med en hel del resande.

Sen har Häcken redan under optimala förhållanden en svag defensiv med topplagsmått mätt. Bara hållit tre nollor den här säsongen och det såg liknande ut i fjol. Släpper oftast in minst ett mål, men sett till de senaste matcherna de haft i Allsvenskan mot AIK, BP och Värnamo kunde de släppt in två mål i varje match sett till vilka målchanser de släppte till.

Elfsborg i toppslag

Elfsborg verkar vara i toppslag för dagen. Tog bara en poäng de första två allsvenska matcherna, därefter har de smugit med fint i toppen. Bara senaste veckorna som folk på allvar börjat snacka upp laget som en guldkandidat. I elva av 16 matcher har de gjort två eller fler mål. Kontrade bort Djurgården totalt senast och 4-0-segern varit rättvist.

Haft lite medstuds i ett par matcher där de mött lag i rätt lägen. Så även här med tanke på Häckens Europadubblerande. Men Elfsborg är också riktigt bra med en väl inspelad elva. Känslan är också att det finns mer att hämta av en sån som Bernhardsson exempelvis.

Borde kunna få en rätt bra matchbild mot ett offensivt lagt Häcken. Alla vet att Elfsborg är dödligt vassa i kontringar och det borde dyka upp några sådana lägen här.

Väljer över 1,5 Elfsborgsmål före någon DNB-variant eller plushcp för jag kan se det här bli en rätt urspårad match. När de möttes i Borås ifjol blev det 4-4 och det small i varje anfall. Häcken går ytterst sällan mållösa så om Elfsborg ska få med sig något lär de behöva göra minst två mål ändå. Med vinst på 2-2, 3-2 och så vidare föredrar jag det här spelet denna gång.

Speltips: Elfsborg att göra över 1,5 mål.
This is the stats tab
This is the post tip