Måndagen bjuder på ett hett derby i Göteborg.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget Häcken. Spelet sitter om de vinner med två eller fler mål.

IFK Göteborg fick en bedrövlig inledning av säsongen. Senaste tiden har det sett lite bättre ut. Den som föredrar halvfulla glas pekar på fem raka utan torsk. Om du är mer pessimistisk/realistiskt lagd kan du peka på att fyra av matcherna slutat kryss. Jag lutar väl åt att det ändå går att vädra viss morgonluft. Teknisk direktör på plats, den värsta blödningen stoppad.

Men här väntar en tuff uppgift. Tyvärr för Blåvitts del har truppen två tuffa avbräck:
Sebastian Ohlsson - lagets kanske bäste spelare i år - har tyvärr skadat sig.
Gustav Svensson - vars återkomst från skada sammanföll med att blödningen stoppades - är avstängd.

Blir troligen Hausner och Bångsbo på mittbackspositionen. En duo som när de spelat tillsammans inte visat mycket positivt. Jag upplever att Gustav Svensson varit central för att få till ett defensivt lugn i Blåvitt, vilket lagt grunden för att det sett bättre ut. Sebastian Ohlsson har varit viktig offensivt med sin riviga snabbhet. Särksilt eftersom Hussein Carneil är skadad sedan tidigare blir det en tam offensiv nu. Särskitl eftersom truppen är väldigt tunn, kommer inte finnas mycket att få in på bänken.

Häcken har fått vila

Häckens andra halva på maj månad har varit väldigt tuff. Cupfinal mot Mjällby följt av två av de kanske tuffaste bortamatcherna som finns i serien. Malmö och Djurgården. Fick bara en poäng i de två matcherna, vilket nog var minst en för lite. Stod upp väldigt bra mot Malmö och DJurgårdsmatchen luktade snarare kryss. Tajt matchande påverkade nog prestationen. Särskilt eftersom även Häcken dras med tuffa skador. Men nu får de fyra-fem vilodagar och kan stå fräscha på startlinjen igen.

Det borde räcka långt hemma på konstgräset mot IFK Göteborg. Tuffa hcp-spel brukar vara svårt i Allsvenskan eftersom det är en jämn liga. Men Häcken som lag är lite speciella. När de väl vinner brukar det vara klart, särskilt hemma. Sex segrar i år, samtliga med minst två mål. Åtta segrar med minst två mål förra säsongen. Brukar ösa på även vid ledning och har fina kontringsspelare. Så när de väl tar ledningen kan det lätt rinna på.

Skiljer en klass mellan lagen. På Bravidakonstgräset tycker jag Häcken ska ha bra chans mot ett IFK som saknar två nyckelspelare.
This is the stats tab
This is the post tip