Häcken och Halmstad gör upp om en plats i cupens slutspel.
Mitt speltips: Halmstad asian +1,5. Spelet sitter om de undviker förlust eller förlorar med högst ett mål.

Ibland har jag en lång motiverande text för mina spel jag publicerar här, men här tycker jag kort och kott att det bara är för lågt odds på hemmalaget. Visst har Häcken sett bra ut hittills i cupen med ett par storsegrar. Men helt annat motstånd nu. Nykomlingen Halmstad minns nog många från säsongen 2021 i Allsvenskan. Ett av de bästa defensiva lagen, men en Antonsson som inte gjorde några mål. Gjorde sedan säsongens kanske sämsta match i kvalet mot Helsingborg - tack och adjö. Ett av de bästa lagen som åkt ur Allsvenskan senaste fem-tio åren.

Ser väl ungefär likadana ut nu. Evigt unge Ante Johansson och Baffo bildar ett bra mittbackspar. Finns även ett par andra rutinerade pjäser i truppen och med Magnus Haglund vid rodret är det alltid välorganiserat. När de var uppe 2021 förlorade de en av 30 matcher med mer än ett mål.

Häcken är såklart bra. Men åkte på en tung forwardsskada när Turgott åkte på knäproblem. Har som bekant tappat Jeremejeff, så nu ser det lite skralt ut på forwardspositionen. Ska få in en bra spelare där, men denne är inte på plats här. Sen har de dragits med en del småskador under försäsongen. Mittfältet med Gustafson-bröderna och Rygaard såklart grymt bra, men bänken har sett tunn ut i cupen hittills. Har ett par yngre spelare som skulle behöva (och mycket väl kan) explodera i år, men jag tycker inte riktigt vi är där idag. Storsegrarna hittills till trots.

Jag tror det här blir tajtare än oddsen säger. +1,5 känns som en bra startposition, för jag tror Halmstad kan göra match av det här.

This is the stats tab
This is the post tip